Ronnie Regeling vertelt deze keer in zijn column over het nieuwe fietsroutenetwerk.
Ronnie Regeling vertelt deze keer in zijn column over het nieuwe fietsroutenetwerk. VVV Ermelo
COLUMN

Niet meer helder op je netvlies hebben

30 december 2021 om 09:00 Column

Als je deze dagen naar de televisie kijkt, dan stuit je vaak op allerlei jaaroverzichten, waarbij een terugblik op het afgelopen jaar te zien is. Ik weet niet hoe het u vergaat als u deze overzichten bekijkt. Voor mij zitten er veel dingen in waarvan ik bij het zien denk, ‘oh ja dat is ook in het afgelopen jaar gebeurd.’ Als je het ziet, weet je het wel, maar het staat niet meer helemaal helder op je netvlies. Voor mijn gevoel is het in het nieuws maar over twee dingen gegaan, namelijk corona en de formatie, maar natuurlijk was er meer. 

Zo gaat dat soms met meer dingen dat je het na een poosje niet meer helder op het netvlies hebt. Goede voornemens om er maar eentje te noemen, vol enthousiasme start je ermee. 1 januari is zo’n datum waarop veel mensen weer gaan starten met één of meerdere goede voornemens. Ook voor mij geldt dat ik aan het einde van het jaar achterom kijk en denk, ‘wat wil ik in het nieuwe jaar anders doen.’ Dan komen er ieder jaar wel een aantal dingen, waarvan ik na een aantal weken of maanden moet zeggen, ‘dit is niet helemaal gelukt.’ 

Je begint er vol goede moed aan en na een tijdje ebt het steeds meer weg

Op een gegeven moment zijn er weer allerlei andere dingen of uitdagingen en dan zijn de goede voornemens wat van je netvlies af. 

Wat dat betreft is het al een goed voornemen om iets, waar je op een bepaalde datum aan begint, ook daadwerkelijk vast te houden.

In hoeverre corona ons leven gaat beheersen in 2022 weten we op dit moment nog niet. Hopelijk is dit wel de laatste lockdown.  

Laten we in ons persoonlijke leven in elk geval wat meer gaan genieten van alles wat nog wel mogelijk is, niet teveel benadrukken wat niet kan. Laten we meer de dingen opzoeken die nog kunnen en dat is nog best veel. Met elkaar wandelen en fietsen, samen spelletjes spelen, puzzelen, koken, aandacht aan anderen besteden en zo kan ik nog wel even doorgaan. 

Ik wens u een heel gezond en liefdevol 2022 toe!  

Ronnie Regeling, vestigingsmanager VVV Ermelo Buitenleven

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie