Afbeelding
Gemeente Ermelo

Geen spijt avontuur bij de burgemeester

28 december 2021 om 14:31 Politiek

ERMELO Burgemeester Dorine Burmanje heeft geen spijt van haar besluit het avontuur aan te gaan door waarnemend burgemeester van Ermelo te worden. Ze vindt het nog steeds prachtig, zo gaf zij tijdens de laatste raadsvergadering van dit jaar te kennen. 

Het is echter geen gemakkelijk jaar geweest. Ze wijst op het vele werk dat is verzet, het vertrouwen dat haar is geschonken en zaken die zijn opgepakt. Ondanks dat alles nog geen Halleluja is. Ook in het privéleven van velen is het nodige gebeurd met het nodige verdriet maar ook boosheid. Ze is van mening dat er enorm veel werk is verzet maar ook nog veel werk is te doen.

Ze heeft inmiddels wel geleerd dat besturen van een gemeente nooit klaar is, iedere dagen komen er wel nieuwe zaken op het bordje van de gemeente. Ze wijst op het onzekere jaar dat er vooral is geweest voor ondernemers die nu opnieuw worden geconfronteerd met een lockdown.

Maar ook de impact die dit heeft op gezinnen met jongere kinderen, op de jeugd. Ze roept iedereen op toch te blijven kijken naar de buren, de overburen om iets extra’s te doen. ,,Blijf elkaar ondersteunen.” Met het uitspreken van de hoop of een mooi en goed 2022 sloot ze de raadsvergadering af.

Waar ze kort daarvoor nog had besloten het laatste te behandelen onderwerp van dit jaar, de gebiedsagenda Ermelo, Harderwijk en Zeewolde niet te behandelen omdat het inmiddels al tegen half twaalf liep. 

Volgens haar zou er niet verstandig genoeg meer een debat gevoerd kunnen worden. Daarmee negeerde ze de oproep van wethouder Leo van der Velden die het onderwerp wel graag had zien afgehandeld. Het komt nu 12 januari aan de orde.

Aan het begin van de vergadering kreeg Burmanje alle lof toegezwaaid door Frans Snoek als nestor van de raad. Hij weer erop dat Burmanje bij haar aantreden niet kon bevroeden dat het voor haar zo’n zwaar jaar zou worden. Zeker op het gebied van orde en veiligheid als gevolg van de vele coronamaatregelen.

Wijnand Kooijmans

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie