Afbeelding
Pixabay

Regels voor prioriteit bouwplannen vastgesteld

7 december 2021 om 09:00 Politiek

ERMELO Wie zeven punten scoort maakt kans dat zijn of haar bouwproject prioriteit krijgt binnen de gemeente Ermelo. Het college heeft dit besloten bij de afweging van de woningbouwplannen voor 2022.

Wijnand Kooijmans

Is in een plan het aandeel sociale woningbouw meer dan vijftig procent, dan scoort men drie punten. Het gaat dan zowel om sociale huur als sociale koop. Ook bij een bovengemiddelde duurzaamheidsambitie krijgt een plan drie punten. Het oplossen van een ruimtelijk probleem is goed voor twee punten. Het gaat dan onder meer om het oplossen van bodemverontreiniging, langdurige leegstand, verpaupering, vastgoed en hinderlijke bedrijvigheid. Ligt een plan binnen het stedelijk gebied dan krijgt men eveneens twee punten.

Met de score houdt het Ermelose college van burgemeester en wethouders vast aan het beleid dat in 2021 in gang is gezet. Aangegeven wordt dat de woondag, de behandeling in de raad en de interne en externe ervaringen verschillende geluiden hebben opgeleverd. De inbreng is wisselend, niet eenduidig en spreekt elkaar ook regelmatig tegen. Dat leidt uiteindelijk tot de conclusie dat aanpassing van het beleid niet noodzakelijk is.

Ten aanzien van de plannen voor het Hart van Horst geldt dat er nog geen beleidskader is vastgesteld. Dat gescoord kan worden op inbreiding betekent, zo zegt het college, niet dat dit plan onhaalbaar is. De andere criteria maken een score van twaalf punten mogelijk.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie