Bestuur één-Ermelo.
Bestuur één-Ermelo. één-Ermelo

Bouwen op vertrouwen thema van één-Ermelo

9 december 2021 om 09:00 Politiek

ERMELO Bouwen op vertrouwen is het thema van het verkiezingsprogramma van de nieuwe Ermelose partij één-Ermelo. Doel is de Ermeloër weer centraal te stellen en het ‘gedoe’ in het gemeentebestuur te beteugelen.

Wijnand Kooijmans

Eén van de speerpunten is het stopzetten van de ritselcultuur. Gepleit wordt voor een integer en oprecht gemeentebestuur dat gelijke gevallen gelijk behandelt. En wars is van eigen belangen. 

Ermeloërs moeten meer betrokken worden bij beslissingen die de directe leefomgeving beïnvloeden. De financiën moeten weer op orde komen, zonder dat de inwoners steeds maar de portemonnee moeten trekken. Niet meer geld uitgeven dan er is.

De partij wil meer dan duizend nieuwe woningen bouwen om de starters op de woningmarkt niet weg te sturen. Voor hen die niet zo lang kunnen wachten worden tijdelijke oplossingen gecreëerd. De eenzaamheid wordt bestreden door onder meer de komst van meer ontmoetingsplekken in de wijk voor jong en oud. Het gasverbruik moet worden verminderd. Kleine zaken maar grote ergernissen moeten makkelijker en sneller worden opgepakt.

In het programma is opgenomen dat de gemeente Ermelo zelfstandig blijft. De verhoging van de onroerendzaakbelasting mag niet hoger zijn dan de inflatiecorrectie. Er moet meer lobby worden gevoerd voor geld uit Arnhem, Den Haag en Brussel om te investeren in Ermelo.

ZANDERIJ Ten aanzien van het nieuwe sportcomplex De Zanderij wordt gesteld dat gekeken moet worden naar de financiële haalbaarheid van de exploitatie. Bij schaarste aan geld wordt het beter gevonden de plannen uit te stellen dan bestaande en gewenste voorzieningen te moeten sluiten. Ook mag de bouw niet leiden tot extra verhoging van de belastingen.

Er moet meer wijkgericht gewerkt gaan worden. Initiatieven van bewoners en verenigingen moeten worden opgepakt met raad en geld. Er moet niet over maar met de jeugd worden gepraat. Er moet beleid komen over de wijze waarop de jeugdraad wordt ingezet.

Volgens één-Ermelo moet er haast worden gemaakt met de bouw van tenminste duizend woningen. De nieuwe woningbouwlocaties moeten aansluiten bij de huidige bebouwde kom van Ermelo. Starters mogen niet nog verder in de knel komen. Daarom moet gezocht worden naar tijdelijke oplossingen, zoals het wonen op vakantieparken en in Tiny houses.

BUURTSCHAPPEN In de buurtschappen moeten de rust, natuur, het wonen en het boeren goed blijven samengaan. De kernen van de buurtschappen Horst en Telgt moeten niet worden aangetast door te veel woningbouw.

De wachttijden bij de GGz en in het bijzonder de jeugdzorg moeten worden gehalveerd. Bestrijding van eenzaamheid moet prioriteit krijgen en niet alleen een zaak zijn van welzijnswerkers. Er dient handhaving op het gebruik van alcohol door jongeren onder de achttien te zijn. Er moet streng worden gehandhaafd op de handel in drugs en lachgas.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie