Afbeelding
Pixabay

Minder kans op files richting oprit A28

11 november 2021 om 11:46 Verkeer en vervoer

ERMELO In 2022 en 2023 staat groot onderhoud gepland voor de N303 tussen Ermelo en Harderwijk (A28). Met de gemeenten Ermelo en Harderwijk en de politie verkende de provincie Gelderland of ze het asfaltonderhoud kunnen combineren met maatregelen om bijvoorbeeld de verkeersveiligheid te verbeteren. De provincie houdt een digitale informatieavond op woensdag 24 november om iedereen zo goed mogelijk te informeren.

Hoofdzaak is het vervangen van asfalt op het gedeelte tussen de Tonselrotonde en de A28. Op de rest van dit traject is het asfalt al in 2015 vervangen. Ook worden u maatregelen getroffen om de verkeersveiligheid te verbeteren.

De verkeerslichten bij Harderwijk worden aangepast, zodat het verkeer vlotter door kan rijden. Daarmee moet de kans op files verkleind worden.

De provincie past daarnaast de fietsoversteek bij de Kalkoenweg in Ermelo aan: de opstelruimte voor fietsers wordt breder en we verbreden de middengeleider. Op enkele locaties worden de betonnen blokken in de berm verwijderd en komen er geleidebanden. Dat is veiliger voor bijvoorbeeld motorrijders.

Meer info op www.gelderland.nl/N303-Ermelo-Harderwijk

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie