Afbeelding
Pixabay

Geen extra geld voor advies over natuur en milieu

12 november 2021 om 13:07 Politiek

ERMELO Er komt geen extra geld voor natuur- en milieuadvisering in de gemeente Ermelo. Een voorstel van Progressief Ermelo en de ChristenUnie werd met acht stemmen voor en twaalf tegen verworpen door de gemeenteraad.

Wijnand Kooijmans

De twee partijen wilden het geld halen uit de subsidie welke beschikbaar is voor kunst en cultuur. Het weghalen bij andere instanties vindt de meerderheid van de raad ongewenst. Ook wethouder Hans de Haan keerde zich fel tegen het voorstel. Hij zegt dat uitvoering een drama is. ,,Ook al ziet het voorstel er zo simpel uit.”

Het verlagen van het subsidieplafond gaat ten koste van museum Het Pakhuis in Ermelo. Het afbouwen van de subsidie aan hen neemt jaren in beslag, zo geeft de wethouder aan. Bovendien vindt hij dat het Natuur en Milieu Platform Ermelo primair de taak heeft de gemeente gewenst en ongewenst van advies te voorzien. Het bedrag van 1.250 euro dat men daar voor ontvangt is volgens de wethouder voldoende.

Hij wijst op de educatieve taak van Het Pakhuis en vraagt zich af waarom men deze taak ineens ook door een andere partij wil laten doen. ,,Dan heb je één partij die twee heel verschillende dingen gaat doen.”

Bovendien is het volgens hem niet de gewoonte gelden voor nieuwe voorstellen weg te halen bij andere partijen maar moet hiervoor een andere wijze van financiering worden gevonden. Wel wordt gewerkt aan een subsidieregeling voor natuur en milieuadvies. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie