Afbeelding
Foto: Pixabay

Meerinzicht ligt op koers

20 september 2021 om 12:36 Politiek

ERMELO Meerinzicht Sociaal Domein heeft in 2020 in totaal 6.400 klanten geholpen die een beroep deden op de Wet maatschappelijke ondersteuning. Daarnaast 2.381 jeugdige klanten en 5.549 participatie klanten.

Wijnand Kooijmans

In het jaaroverzicht wordt aangegeven dat 2020 een bewogen jaar is geweest. De coronaregels hebben een grote impact gehad op het dagelijks leven en de gezondheid van de inwoners van Ermelo, Harderwijk en Zeewolde. De drie samenwerkingspartners. Gewerkt wordt aan de verbetering van de kwaliteit van de dienstverlening. Algemene conclusie is dat het goed gaat met de kwaliteit van die dienstverlening.

Op dit moment wordt gewerkt aan het opstellen en het op één lijn brengen van servicenormen. Daardoor moeten inwoners en bedrijven beter aan de weet komen wat zij van Meerinzicht mogen verwachten. Ook wordt gewerkt aan een heldere communicatie naar de klant toe, zoals de leesbaarheid en begrijpelijkheid van documenten die over wetgeving gaan. Ook wil men duidelijker aan de weet komen met wie men te maken heeft om zo ook de gegevens over de betreffende personen beter te kunnen beheren.

Meerinzicht wil verder werken aan de verbetering van afspraken met zorgaanbieders. Het gaat dan onder meer om de inkoop van diensten. Ook wordt gewerkt aan een visie voor de toekomst, uitgaande van het principe dat men wil dat het goed gaat met de inwoners van de drie betrokken gemeenten. Meedoen door alle bewoners wordt daarbij als belangrijk ervaren en het bieden van de extra ondersteuning of het geven van zorg welke die inwoner nodig heeft.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie