Afbeelding
www.pixabay.com

Horsterweg discussiepunt

10 september 2021 om 16:59 Politiek

ERMELO Er is nog geen uitspraak over de woningbouwplannen aan de Horsterweg 64 in Ermelo. De tijd tijdens de beeldvormende vergadering bleek te kort om alle partijen aan het woord te laten om hun vragen te stellen.

Wijnand Kooijmans

Wel werd duidelijk dat er grote verschillen bestaan tussen de initiatiefnemer en de Stichting Frederikstate die de belangen van zestig omwonenden vertolkt. De omwonenden vrezen vooral problemen met de afwikkeling van het verkeer en een verlies aan privacy. Waar de initiatiefnemer uitgaat van de bouw van 22 woningen wil het stichtingsbestuur dat aantal eigenlijk zien gehalveerd.

Jasper Vijfhuizen zegt namens de initiatiefnemer dat beseft wordt dat de verandering van de leefomgeving voor direct omwonenden van invloed kan zijn. Om deze reden is door de initiatiefnemer veel geïnvesteerd in gesprekken met de omwonenden en de stichting. Waar de stichting vindt dat er te weinig communicatie is geweest. Volgens Vijfhuizen is wel de eis van halvering van het aantal woningen een moeilijk punt geworden om met elkaar in gesprek te komen. De bereidheid daartoe bestaat nog steeds.

Volgens Vijfhuizen voldoet het plan aan alle eisen die aan de bouw worden gesteld door de gemeente. Ook aan de normen rond sociale woningbouw waarbij door de stichting vraagtekens worden gesteld. In totaal gaat het om twaalf appartementen in de sociale sector. Daarnaast is een aantal woningen nodig om de kosten van de bouw van de parkeergarage te dekken. Halvering van het aantal woningen maakt het plan financieel onhaalbaar.

De initiatiefnemer is bereid te kijken of aanpassingen mogelijk zijn om de verkeersveiligheid te vergroten. Onder meer door de plaatsing van een spiegel waardoor mensen die de parkeergarage uitrijden beter zicht hebben op de weg.

Namens het college is aangegeven dat bij een voorlopige instemming met het plan de raad zich nergens absoluut aan verbindt. In de volgende fases krijgt de raad de kans alsnog nee of ja te zeggen tegen het bestemmingsplan dat de bouw mogelijk moet maken. De tijd bleek onvoldoende om alle raadsleden aan het woord te laten. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie