Afbeelding
Pixabay.com

Start werk aan de Markt

10 september 2021 om 16:46 Politiek

ERMELO De gemeente Ermelo is gestart met de werkzaamheden op de Markt. Onderdeel uitmakend van het plan Markt 2.0. 

Wijnand Kooijmans

Onder meer moeten kabels, leidingen en het riool worden verlegd en wordt de bestrating weggehaald. Het hoogteverschil tussen de Burg. Langmanstraat en het parkeerterrein wordt tijdelijk opgelost. Het verkeer wordt op de Burg. Langmanstraat van Rietlaan richting Markt tijdelijk eenrichtingsverkeer.

De ondergrondse containers bij de Plus en naast het oude ING-kantoor krijgen een andere plek. Over de locatie moet nog een besluit worden genomen. Voorwaarde is dat de containers een nieuw plekje krijgen dat op loopafstand is van de locatie waar ze nu staan.

Zodra de werkzaamheden zijn afgerond wordt het bewuste deel van de Markt verkocht aan Plus Vastgoed. Die geven uitvoering aan de plannen voor de bouw van een nieuwe Plus en de komst van een Action. De verwachting is dat de oplevering van de grond eind dit jaar wordt afgerond.

De plannen voorzien op termijn ook in een uitbreiding van supermarkt Aldi. De winkelruimte wordt aan de zijkant en de achterkant vergroot. Daardoor verdwijnt de parkeerplaats tussen de Aldi en het voormalige ING-kantoor om plaats te maken voor een voetgangerszone.

Het aantal parkeerplaatsen neemt toe en daarnaast is er aandacht voor het parkeren van fietsen. Opzet is waardevolle en monumentale bomen te sparen. In de plannen is er aandacht voor de klimaatverandering, onder meer door ruimte te scheppen voor een waterberging om wateroverlast te voorkomen. In het voorjaar zijn voor uitvoering van de plannen vijf eiken gekapt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie