Sight Landscaping verplaatst het hoofdkantoor vanaf de huidige locatie op de grens van Harderwijk en Ermelo naar de Buitenbrinkweg 41 in Ermelo.
Sight Landscaping verplaatst het hoofdkantoor vanaf de huidige locatie op de grens van Harderwijk en Ermelo naar de Buitenbrinkweg 41 in Ermelo. Wijnand Kooijmans

Sight Landscaping verplaatst hoofdkantoor naar Ermelo

7 april 2023 om 19:00 Zakelijk

ERMELO Sight Landscaping verplaatst het hoofdkantoor vanaf de huidige locatie op de grens van Harderwijk en Ermelo naar de Buitenbrinkweg 41 in Ermelo. Door het college van burgemeester en wethouders wordt meegewerkt aan de noodzakelijke functiewijziging van het perceel van agrarisch naar een bedrijfsbestemming.

Het perceel aan de Buitenbrinkweg moet nog worden aangekocht. Doel is vanaf deze plek de bedrijfsvoering te organiseren. Het bedrijf is gespecialiseerd in het verzorgen van groene buitenruimtes voor overheden, bedrijven, instellingen, zorgcentra en bedrijven in de horeca en toeristische sector. Ook worden daktuinen aangelegd en onderhouden. Daarnaast worden zo’n zestig schapen gehouden.

BINDING MET ERMELO

Door de directie is de wens uitgesproken zich te willen vestigen in Ermelo. Dit gezien de binding die het heeft met een aantal bedrijven in Ermelo waarmee ze al geruime tijd samenwerken. Daarnaast wordt samengewerkt met de Inclusief Groep. Het huidige terrein in de Groene Zoom is bestemd voor woningbouw. Het pand waarin het hoofdkantoor is gevestigd, wordt ook gezien als verouderd.

Door het bedrijf wordt aangegeven dat het streven is een zo duurzaam mogelijke invulling te geven aan haar activiteiten. Met de huidige ontwikkelingen op het gebied van energie en elektrisch aangedreven machines en gereedschappen is het huidige pand hiervoor niet toereikend. Het perceel aan de Buitenbrinkweg biedt volop kansen om de ambities vorm te geven en vanuit eigen vakgebied te testen en tentoon te stellen.

WERKPLEKKEN

Vanuit de huidige vestiging wordt de regio tussen de gemeenten Nijkerk en Oldebroek bediend. Er is in het bestaande pand ruimte voor zestig medewerkers van wie het grootste deel in de buitendienst werkt. Intern zijn gemiddeld maar zeventien werkplekken bezet. Door het bedrijf wordt aangegeven dat een groot deel van de medewerkers woont in de omgeving van Ermelo en per fiets of openbaar vervoer naar het werk komt.

De aanwezige bedrijfswoning wil Sight Landscaping gebruiken als kantoor. Hiermee komt de bedrijfsbestemming te vervallen. Het bedrijf zelf was van mening dat ze een agrarisch bedrijf waren door het houden van zestig schapen. Door het college wordt deze mening niet gedeeld. Omdat de algehele bedrijfsvoering hoofdzakelijk hovenierswerkzaamheden betreft, is een wijziging naar een bedrijfsbestemming noodzakelijk. Het houden van zestig schapen maakt geen verschil. 

GEEN UITBREIDING

Voorwaarde is dat Sight Landscaping de bedrijfsvoering in de toekomst niet mag uitbreiden. Volgens de structuurvisie is een maximaal bedrijfsperceel mogelijk van 2.500 vierkante meter. Een strakke begrenzing van de bedrijfsbestemming wordt hierdoor noodzakelijk gevonden. Het perceel moet worden ontsloten via de Slagsteeg. Omdat er regelmatig verkeer het perceel op en af rijdt, wordt een ontsluiting via de Buitenbrinkweg onwenselijk gevonden.

Wijnand Kooijmans

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie