New York Pizza Ermelo heeft de eerste vergunning binnen. Het gaat alleen om het bezorgen van pizza’s.
New York Pizza Ermelo heeft de eerste vergunning binnen. Het gaat alleen om het bezorgen van pizza’s. Wijnand Kooijmans

Vergunning voor bezorgen pizza’s door New York Pizza Ermelo een feit, vergunning voor afhalen pizza’s nog onzeker

6 april 2023 om 08:59 Zakelijk

ERMELO New York Pizza heeft de eerste vergunning binnen. Het gaat alleen om het bezorgen van pizza’s. Om de aangevraagde vergunning voor het afhalen van pizza’s te kunnen beoordelen is, zo zegt wethouder Ronald van Veen, meer tijd nodig.

Het gaat om het afronden van een onderzoek naar de te verwachten parkeerdruk en of voor het parkeren voldoende ruimte is. Zodra het onderzoek is afgerond neemt het college van burgemeester en wethouders over deze aanvraag een besluit.

De kwestie over het verlenen van de vergunning speelt al enige tijd. New York Pizza vestigde zich in mei vorig jaar in een deel van het pand aan de Stationsstraat 22 in Ermelo. Dat leidde al snel tot een verzoek aan het college handhavend op te treden. In eerste instantie werd het besluit handhavend op te treden verstuurd naar de ondernemer.

GESPREK 

Tijdens een gesprek van het college met de ondernemer en zijn advocaat werd duidelijk dat het parkeren een verantwoordelijkheid is van de eigenaar van het pand. Dat leidde tot een brief aan hem waarin werd aangekondigd handhavend op te treden.

De rechtbank vernietigde vervolgens de door het college verleende vergunningen en droeg hen op een nieuw besluit te nemen. Door het college werd vervolgens het handhavingsverzoek alsnog afgewezen. De indiener zag zijn bezwaar tegen dit besluit ongegrond verklaard op basis van het advies van de commissie bezwaarschriften.

DWANGSOM

Gelijktijdig werd wel een nieuwe dwangsom opgelegd op grond van nieuwe informatie. De ondernemer en eigenaar van het pand gingen in beroep. Dit leidde er toe dat de rechter besloot de dwangsom te schorsen tot een nieuw besluit door het college zou worden genomen over het bezwaar tegen de dwangsom.

Het perceel waarop het pand staat kent een lange voorgeschiedenis. In 2013 werd een vergunning verleend voor een ijssalon. Ook daarvoor kon niet aan de parkeernorm worden voldaan. Vervolgens werd ook de komst van een sushibar vanwege gebrek aan voldoende parkeerplaatsen afgewezen. De Raad van State oordeelde dat dit terecht was. 

APPARTEMENTEN

Een plan voor de bouw van vier appartementen kreeg groen licht van de gemeente maar strandde naar aanleiding van bezwaren van omwonenden bij de rechtbank. In een nieuw besluit wees het college de vergunning voor de bouw alsnog af.

New York Pizza deed eerder al een poging zich te vestigen aan de Horsterweg 1. Het college wees de aanvraag de bestemming van dit pand te wijzigen van detailhandel naar horeca af, en zag dit gehonoreerd door de Raad van State.

Uiteindelijk is nu de vergunning voor het bezorgen rond. De bezorgfietsen worden gestald op een plek die voor het college aanvaardbaar is. Voor de stalling van bezorgauto’s is op eigen terrein voldoende ruimte. Ook is de verkeersveiligheid niet in het geding.

Wijnand Kooijmans

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie