H. Kok Auto's is te vinden aan de Tolweg 35A in Ermelo.
H. Kok Auto's is te vinden aan de Tolweg 35A in Ermelo. Marja Stienstra

Henk Kok aan de Tolweg in Ermelo al 25 jaar in de auto’s

28 februari 2023 om 12:58 Zakelijk

ERMELO Hij zit zijn hele leven al in de auto’s. Als jonge jongen begon hij zijn oom te helpen in autobedrijf De Veluwe in Ermelo. Opgegroeid in een Honda-garage is Henk Kok nog steeds een groot Honda-fan. ,,Mijn bijnaam was vroeger niet voor niets Henkie Honda”, vertelt hij lachend. Het is niet verrassend dat Henk alweer 25 jaar zijn eigen autobedrijf heeft: H. Kok Auto’s. Dit deed eerst lange tijd naast banen in loondienst, maar sinds 2014 werkt hij volledig voor zichzelf. En dan ook echt voor zichzelf, want Henk doet alles alleen; hij zit achter de receptie, is in de werkplaats te vinden en gaat op pad om auto’s te zoeken voor klanten. Een echte duizendpoot dus!

Inmiddels zit Henk alweer ruim 6 jaar op zijn nieuwe locatie aan de Tolweg in Ermelo, op industrieterrein Veldzicht. Zijn werkplaats is hier groter en hoger, wat handig is omdat Henk ook campers repareert. In zijn werk is Henk niet merkgebonden en verzorgt hij alle voorkomende reparatie- en onderhoudswerkzaamheden aan alle merken en typen auto’s en campers. En omdat Henk keuringsbevoegd is keurt hij ook heel wat auto’s van collega- garagebedrijven die dat niet zijn. Jaarlijks doet Henk zo’n 2500 APK-keuringen.

Daarnaast verkoopt Henk auto’s en motoren, zowel nieuwe als tweedehands modellen. Voor klanten graag hij graag op zoek naar hun ideale auto. Dat kan een nieuw model zijn, maar ook een oldtimer. ,,Soms heeft een klant een heel eisenpakket en dan vind ik het echt een uitdaging om voor ze op zoek te gaan”, vertelt Henk.  Als hobby koopt Henk zelf nog af en toe een Honda klassieker, die hij opknapt en soms ook weer doorverkoopt, zoals zijn Honda Civic 1.2 Luxe uit 1979: een eersteklas generatie Honda.

Wat onderscheidt H. Kok Auto’s van andere autogarages? ,,Ik wil heel laagdrempelig zijn, mensen mogen hier altijd gewoon binnen lopen en meekijken met de dingen die ik doe. Ik wil eerlijk en transparant zijn en een klant ook laten zien wat er gerepareerd moet worden aan zijn/haar auto en waarom. Dat is bij de meeste autobedrijven niet gebruikelijk!”

H. Kok Auto’s is te vinden aan de Tolweg 35A in Ermelo. Henk is bereikbaar via tel. 06-55797828 of info@hkokautos.nl. Voor meer informatie en het actuele auto- en motoraanbod kun je een kijkje nemen op hkokautos.nl

Zakelijk

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie