Door de gemeente Ermelo worden twee dwangsommen ingevorderd die waren opgelegd aan eendenslachterij Tomassen Duck-To.
Door de gemeente Ermelo worden twee dwangsommen ingevorderd die waren opgelegd aan eendenslachterij Tomassen Duck-To. Wijnand Kooijmans

Gemeente Ermelo incasseert dwangsom van 25.000 euro van Tomassen Duck-To voor overschrijden werktijden en vrachtwagenbewegingen

31 januari 2023 om 09:00 Zakelijk

ERMELO Door de gemeente Ermelo worden twee dwangsommen ingevorderd die waren opgelegd aan eendenslachterij Tomassen Duck-To.

De overtredingen zijn aan het licht gekomen tijdens de gebruikelijke controles op het bedrijf. Het gaat om overschrijding van de werktijden doordat personeel te vroeg met de werkzaamheden is gestart. Ook zijn er meer vrachtwagenbewegingen gemaakt dan volgens de vergunning was toegestaan. De hoogste dwangsom die de gemeente invordert bedraagt vijfentwintigduizend euro.

VERGUNNINGAANVRAAG

Dat een aanvraag loopt voor een gewijzigde vergunning heeft geen invloed op het besluit de dwangsommen te incasseren. Ook al is die aanvraag gericht op andere werktijden en de mogelijkheid meer vrachtwagens van en naar het bedrijf te laten rijden. 

De overtredingen zijn geconstateerd, onder meer door de Omgevingsdienst Noord Veluwe. Het bedrijf heeft twee weken de tijd gekregen te reageren op de invordering van de dwangsommen en kan eventueel nog om uitstel van die termijn vragen. 

BEROEP MOGELIJK

Blijft het college bij een eventuele zienswijze van het bedrijf bij het besluit de invordering door te zetten, dan staat nog beroep open bij de rechtbank en vervolgens de Raad van State. In het uiterste geval kan de gemeente, bij een blijvend overtreden van de voorschriften in de vergunning, deze intrekken. Maar daaraan liggen vooraf de nodige procedures ten grondslag.

COMPLEX DOSSIER

Wethouder Hugo Weidema wijst nog eens op de complexiteit van het langlopende dossier rond Tomassen Duck-To. ,,Ons streven is alles objectief te blijven beoordelen. Het is een verhaal met een baard waarbij veel emoties een rol spelen. Wij handelen naar de feiten.” 

Dat maakt ook dat geen invordering van de dwangsommen wordt gestart tegen de geluidsnormen. Bij de controles zijn geen overtredingen gebleken.

Wijnand Kooijmans

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie