Personeel en klanten van autobedrijf Mazier vinden voortaan dezelfde, vertrouwde manier van werken in de werkplaats bij autobedrijf Schouten.
Personeel en klanten van autobedrijf Mazier vinden voortaan dezelfde, vertrouwde manier van werken in de werkplaats bij autobedrijf Schouten. Arda Konings

Autobedrijf Mazier in Ermelo overgenomen door autobedrijf Schouten, uitstekende match

10 januari 2023 om 14:12 Zakelijk

ERMELO Als iemands gezondheid in het gedrang komt, moeten er soms noodgedwongen keuzes worden gemaakt en beslissingen worden genomen. 

De 53-jarige Willem Jan Mazier, bij velen het vertrouwde en bekende gezicht van autobedrijf Mazier, heeft de werkplaats van zijn garage per 1 januari overgedaan naar collega Arjan Schouten van autobedrijf Schouten. Een dag na het bruiloftsfeest van Willem Jan’s dochter anderhalf jaar geleden werd hij, kort na elkaar, getroffen door twee hartinfarcten. Tijdens de weg naar herstel, kreeg hij er nog eens Covid 19 overheen en revalideert hij momenteel van de gevolgen van longcovid. De oude zal hij nooit meer worden. Een drukke fulltime werkweek zit er ook niet meer in voor hem. 

Vanaf 2000 is Willem Jan gaan samenwerken met zijn vader. Als 7-jarig jongetje liep hij na schooltijd al mee ‘om het vak te leren’. Van lieverlee raakte hij zo steeds meer bij betrokken bij het garagebedrijf, dat zijn oorsprong vindt in 1939 met een tankstation en waar auto’s werden verhuurd. Willem Jan’s vader nam het in 1976 over, hield het tankstation aan de Leuvenumseweg en er kwam een garage naast. 

OP TENEN LOPEN

,,Mijn team van vijf monteurs en mijn dochter hebben een en ander trouwens geweldig opgevangen na mijn infarcten. Ik ben dan ook super trots op hen! Voor mijn dochter is de combinatie van overname en tegelijk een gezin stichten - wat een grote wens is - niet haalbaar. Na anderhalf jaar op mijn tenen te hebben gelopen, is het nu klaar. Al moet ik zelf nog wel aan het werk blijven, want ik heb geen verzekering. Daarom heb ik gekozen voor werk dat beter aansluit bij mijn energielevel en dan voor maximaal 20 uur per week, waarbij ik mij richt op de in- en verkoop van auto’s in het tussensegment.”

UITSTEKENDE MATCH

Willem Jan vond gelukkig vrij snel een uitstekende match met Arjan Schouten, die de monteurs en de receptioniste van Mazier over wilde nemen. ,,Ik heb oprecht gezocht naar een plek waar het goed is voor mijn personeel en voor de klanten. Ik weet dat ik dat bij Arjan heb gevonden. We kennen elkaar al zo’n 30 jaar en gaan beiden graag met mensen om, voelen ons verantwoordelijk voor ons personeel, waar we het allerbeste voor willen. De manier van omgang met de klanten, sluit ook heel mooi op elkaar aan”, weten de beide mannen, die praktisch buren zijn van elkaar. ,,Bovendien blijven de service en factuurbedragen, nagenoeg hetzelfde voor de klant.” 

Eind december was er een officiële afscheidsreceptie voor de klanten van Mazier bij Schouten aan de Lokhorstweg 3, die tevens konden kennis maken met ‘het nieuwe onderkomen’. Schouten: ,,Klanten zijn bij ons beslist geen nummer en als ze naar ons bellen krijgen ze geen bandje aan de lijn. Er staan hier in de showroom wel duurdere auto’s, maar de manier van werken in de werkplaats is hetzelfde. Dat is het allerbelangrijkste om te weten.” 

Arda Konings

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie