Het vleesverwerkingsbedrijf Polskamp op het bedrijventerrein Kerkdennen in Ermelo krijgt een nieuwe vergunning.
Het vleesverwerkingsbedrijf Polskamp op het bedrijventerrein Kerkdennen in Ermelo krijgt een nieuwe vergunning. pixabay

Nieuwe vergunning voor vleesverwerker Polskamp op terrein Kerkdennen Ermelo

19 december 2022 om 15:56 Zakelijk

ERMELO Het bedrijf Polskamp op het bedrijventerrein Kerkdennen in Ermelo krijgt een nieuwe vergunning. De ingediende zienswijze van omwonenden wordt door het college van burgemeester en wethouders ongegrond verklaard. 

De bezwaren betreffen vooral het verkeer van en naar het bedrijf en zijn niet relevant in het kader van het verlenen van de vergunning.

OVERTREDINGEN VASTGESTELD

Tijdens een aantal controlebezoeken zijn door de Omgevingsdienst Noord Veluwe een aantal overtredingen van de bestaande vergunning geconstateerd. Er werd meer geloosd dan toegestaan en de toegestane productiecapaciteit werd overschreden. Dat was voor het Ermelose college reden het bedrijf te laten weten dat men het plan had een dwangsom op te leggen om een eind te maken aan de overtredingen.

AANVRAAG NIEUWE VERGUNNING

Reden, zo zegt wethouder Hugo Weidema, voor Polskamp een nieuwe vergunning aan te vragen. Het gaat om het verdubbelen van de productiecapaciteit van honderd- naar tweehonderdduizend ton per jaar. Daarnaast het aanpassen van de interne zuivering voor het afvalwater en het verhogen van de koelcapaciteit. 

BEZWAREN TEGEN VRACHTVERKEER

De ingediende bezwaren richten zich tegen het vrachtverkeer over de route die van Kerkdennen, via de Oude Telgterweg en de Hamburgerweg naar de Putterweg voert. Dat zorgt voor overlast en wordt als onveilig ervaren. Wettelijk is het verkeer echter geen grond om de gevraagde vergunning te weigeren. Het college zegt de signalen wel serieus te nemen. In een brief aan de indieners van het bezwaarschrift wordt aangegeven dat er aandacht voor het probleem is. En los van de procedure rond het verlenen van de vergunning wordt gewerkt aan een goede oplossing die voor meer veiligheid moet zorgen.

TRANSFORMATIE KERKDENNEN NAAR WOONWIJK

Wethouder Weidema heeft met het bedrijf inmiddels ook gesproken over een begin dit jaar aangenomen amendement dat in 2050 Kerkdennen moet zijn getransformeerd naar een woonwijk. ,,Een termijn van 27 jaar lijkt lang maar je moet er nu al wel mee bezig zijn”, zo geeft Weidema aan. Verhuizen naar het gewenste eco-bedrijventerrein langs rijksweg A28 kan een optie zijn. ,,Het is één van de mogelijkheden”, zegt Weidema. Een vergelijking met de zaak Tomassen Duck-To is er volgens hem niet.

Wijnand Kooijmans

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie