Lyneth van Nummerdor motiveert als lifestyle coach van FlexiFitness deelnemers met de juiste voeding, beweging, rust en mindset.
Lyneth van Nummerdor motiveert als lifestyle coach van FlexiFitness deelnemers met de juiste voeding, beweging, rust en mindset. Eigen foto

FIT Challenge bij FlexiFitness: in acht weken gezond afvallen, fit worden en nieuwe lifestyle omarmen

14 december 2022 om 19:00 Zakelijk

ERMELO Met de FIT Challenge van FlexiFitness kun je in acht weken gezond afvallen, fit worden en een nieuwe lifestyle omarmen. Voor sommigen lijkt dit een onhaalbaar doel, maar niets is minder waar. ,,Bij de voorgaande challenges is het iedereen gelukt. Het gaat om mindset en de juiste begeleiding,” vertelt lifestyle coach Lyneth Nummerdor enthousiast.

Op 16 januari start er een nieuwe challenge onder begeleiding van Lyneth. Zij is opgeleid als personal trainer en lifestyle coach. Lyneth weet mensen te motiveren op het gebied van juiste voeding, beweging, rust en mindset. ,,De eerdere FIT Challenges hebben tot een verbluffend resultaat geleid. De deelnemers gaan nu fitter en gezonder door het leven. Daar doen we het voor.”

Het gaat om mindset en de juiste begeleiding

TWEE KEER SPORTEN IN DE WEEK 

Alle deelnemers van de FIT Challenge doen eens per week mee in een groepsles van ongeveer een uur. De les is een indoor bootcamp. Iedereen kan meedoen op zijn eigen niveau. Daarnaast trainen de deelnemers elke week in de fitnesszaal met een persoonlijk trainingsprogramma. Wie echt wil doorpakken kan vaker sporten bij FlexiFitness voor nog meer resultaat.

SAMEN SPORTEN

Tijdens de FIT Challenge sporten mensen samen. Dat maakt sporten leuker en het maakt de uitdaging makkelijker. ,,Ik zie dat er een band ontstaat tussen de deelnemers. Ze spreken met elkaar af om samen te sporten. Dat motiveert. Want als de één even niet zo veel zin heeft, haalt de ander hem over om wel te gaan. Zo werkt dat tussen sportmaatjes.”

BEWUST EETPATROON 

Sporten is één aspect van de FIT Challenge. Een ander belangrijk onderdeel is voeding. 

Door bij te houden wat je eet, word je bewust van je eetpatroon

,,Iedereen krijgt een persoonlijk voedingsplan. Het is niet gericht op wat er gegeten mag worden. We kijken naar de calorie-inname. Iedereen houdt zelf bij wat hij of zij gedurende de dag eet in een speciaal ontworpen FlexiFitness voedingsapp. Dat maakt inzichtelijk hoeveel calorieën iemand tot zich neemt. Door bij te houden wat je eet, word je bewust van je eetpatroon en wat dit met je lichaam doet. Het zet intern de knop om bij mensen waardoor zij gemotiveerd blijven om gezond bezig te zijn en fit te blijven.”

ZICHTBAAR RESULTAAT

Jezelf fit voelen is fijn. Meten en weten dat je steeds fitter wordt, motiveert extra. De FIT Challenge start dan ook met een nul-meting. Alles wordt gemeten; gewicht, bmi, vetpercentage en meer. ,,Elke week meten we alle waarden. Dat doen we steeds op dezelfde dag en op dezelfde tijd. Dat maakt het resultaat eerlijk en zichtbaar. We zagen de vorige keren erg goede resultaten. Dat zal de komende keer ook zo zijn.”

LEEFSTIJL VERANDERING 

Deze uitdaging gaat verder dan een resultaat behalen in acht weken. Lyneth helpt de deelnemers om hun levensstijl blijvend te veranderen. Dat doet zij door de deelnemers bewust te maken van gewenst gedrag en van hun doelen. Zij geeft inzichten hoe het lichaam functioneert, hoe de stofwisseling werkt en waarom mensen nu eigenlijk moeten sporten. We gaan de slag met het ‘herprogrammeren’ van de leefstijl

,,Gedrag aanleren lukt alleen als je het blijft doen en vooral herhaalt. Gezond bezig zijn wordt dan een routine. Het programma duurt 8 weken. Tijdens deze periode gaan wij aan de slag met het ‘herprogrammeren’ van de leefstijl.’’


PERSOONLIJKE BEGELEIDING

Tijdens de FIT Challenge hebben deelnemers wekelijks contact met Lyneth. Zij helpt met het plannen van sportmomenten, met de persoonlijke trainings- en voedingsprogramma’s en de begeleiding op het mentale vlak. ,,Ik ben rechtstreeks te benaderen via de chat in de FlexiFitness-app. Persoonlijke aandacht en begeleiding vinden wij super belangrijk in deze challenge.”

De Challenge start op 16 januari. Opgeven kan aan de balie van FlexiFitness Ermelo of via flexifitness.nl/fit-challenge.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie