Bedenk voordat je een overhemd met een dessin aantrekt aan de gelegenheid waar je naar toe gaat.
Bedenk voordat je een overhemd met een dessin aantrekt aan de gelegenheid waar je naar toe gaat. (Foto: mike)

De verschillende overhemd dessins

  Zakelijk

Een tekening of patroon wordt vaak een dessin genoemd. In de kledingindustrie staat het voor het patroon op het kledingstuk. Wanneer je kijkt naar overhemden en dessins zijn er talloze soorten. Wij vinden dat het dessin de uitstraling van het shirt bepaalt. Dit kan op een goede manier, maar ook op een slechte manier. Ben je benieuwd naar welke dessins er allemaal zijn? Hoe deze gedragen kunnen worden en hoe maak je onderscheid tussen ruit, print of effen? Interessant? Lees snel verder. 

Welk dessin voor welke gelegenheid?

Bedenk voordat je een overhemd met een dessin aantrekt aan de gelegenheid waar je naar toe gaat. Een wit overhemd met een subtiele, lichtblauw print komt al heel anders over dan een een effen wit overhemd. Je kunt spelen met subtiele details. Zo is het overhemd niet standaard wit en val je nog enigszins op. Afhankelijk van de print kun je het overhemd dragen op verschillende gelegenheden. Mocht er op het overhemd een vrij drukke print zijn gedrukt, dan is dit overhemd uitstekend te dragen op een informele gelegenheid. Voor formele gelegenheden dien je enigszins zakelijk over te komen. Kies dan bijvoorbeeld voor effen overhemden met een contrasterende boord. 

De verschillende prints

Kies altijd een overhemd dat bij je past. Dit geeft je zekerheid. Daarnaast voel je je dan ook niet opgelaten door het overhemd. Overhemden met leuke dessins worden steeds populairder. Dit komt doordat er bij veel bedrijven tegenwoordig een informele werksfeer heerst. Over het algemeen heb je opvallende dessins en rustige dessins. De populairste dessins zijn strepen, stippen, ruiten, effen en print. Opvallende dessins, bijvoorbeeld een print, kunnen overhemden met bloemen of afbeeldingen zijn. Vaak worden deze shirts gecombineerd met felle kleuren, zo val je erg op met het dessin overhemd. Het overhemd met een felle print zal zeker door de mensen om je heen opgemerkt worden. Het straalt iets vrolijks uit. 

Geen opvallende dessins

Vind je een opvallende dessin niks of is een print niet jouw ding, dan kan je ook voor rustige dessins kiezen. Dessins zijn er namelijk in alle soorten en maten. Er zijn ook rustige dessins met strepen, ruitjes of stippen. Je hebt ze in grote ruiten, dikke strepen en verschillende kleuren stippen, van subtiel tot opvallend. Voor de mannen die wel van een kleine print houden, zijn er de overhemden waar een print is verwerkt aan de binnenkant van de boord, manchetten en langs de knooplijst.

Concluderend

Overhemden met verschillende dessins zijn persoonlijk. Sommige mannen vinden het juist leuk om een flamboyant overhemd aan te trekken. Andere mannen houden juist van subtielere overhemden. Bedenk dus van te voren of je een effen, ruit of print overhemd koop. Je moet immers het shirt ook nog aan. Daarnaast is het verstandig om te bedenken bij welke gelegenheid je het shirt aantrekt. Bij de ene gelegenheid is een overhemd met een druk dessin passender dan de andere gelegenheid. Ben je op zoek naar een mooi overhemd met print? Kijk dan eens op overhemden.com - de meeste print overhemden online.  
 

Meer berichten