De hondenschool aan de Harderwijkerweg opereert onder een tijdelijke vergunning in zoektocht naar een nieuwe locatie.
De hondenschool aan de Harderwijkerweg opereert onder een tijdelijke vergunning in zoektocht naar een nieuwe locatie. pixabay

College staat tijdelijk extra lessen toe voor hondenschool Harderwijkerweg

23 september 2022 om 12:00 Zakelijk

ERMELO De hondenschool aan de Harderwijkerweg mag het aantal lesuren uitbreiden. Het college van burgemeester en wethouders geeft wel aan dat deze verruiming niet betekent dat er ook maar enige sprake kan zijn van de verlenging van de gedoogperiode die eindigt 17 augustus 2023. In totaal gaat het om een uitbreiding met zestien lesuren.

De extra lestijden worden gezien als een kans de bedrijfsactiviteiten voort te zetten tijdens de zoektocht naar een definitieve locatie. De toename vindt alleen plaats overdag, in de avonduren is er geen verruiming van het aantal lesuren. Door het college wordt gesteld dat overdag er meer activiteiten zijn in de directe omgeving en er meer verkeer over de Harderwijkerweg rijdt. De verwachting is dat het eventuele geluid van blaffende honden daardoor wordt overstemd.

Tijdelijke vergunning

De aanvankelijke lestijden zijn bij het verlenen van de tijdelijke vergunning als één van de kaders opgenomen in de vergunning. Door de gemeente Ermelo zijn er in beginsel geen grenzen aan gesteld. Als de aanvrager de nu gewenste lestijden destijds al had aangevraagd was dat geen reden geweest de vergunning om die reden te weigeren.

Bij de gemeente zijn meerdere klachten van één klager bekend over ervaren overlast van de hondenschool. Het college geeft aan deze signalen serieus in het besluit te hebben meegewogen. Omdat het gaat om een uitbreiding overdag wordt voldaan aan de wettelijke richtafstanden. De gemeente had eerder de school een dwangsom opgelegd wegens overtreding van de lestijden. Omdat deze in coronatijden had plaatsgevonden werd de dwangsom ingetrokken.

Geschikte locatie

Dat de vergunning niet wordt verlengd is de eigenares van de hondenschool al in een persoonlijk gesprek meegedeeld door wethouder Ronald van Veen. De gemeente heeft daarnaast eerder aangegeven dat de zoektocht naar een geschikte locatie voor deze en/of een andere hondenschool geen gemakkelijke kwestie is of dat geschikte locaties zo duur zijn dat een hondenschool niet rendabel valt te exploiteren.

Wijnand Kooijmans

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie