Start plaatsing tijdelijke woningen Beemdweg Ermelo
Start plaatsing tijdelijke woningen Beemdweg Ermelo UWOON

Start plaatsing tijdelijke woningen Beemdweg

22 januari 2022 om 08:30 Wonen

ERMELO Op woensdag 19 januari 2022 zijn de eerste tijdelijke woningen geplaatst op het terrein aan de Beemdweg 17 in Ermelo. De gemeente heeft de grond gekocht en UWOON plaatst en verhuurt de woningen. De tijdelijke woningen bieden de komende vijftien jaar onderdak aan jongeren en spoedzoekers tot 28 jaar.

Met een grote kraan is de eerste woning geplaatst. Een kleine woonunit voor een eenpersoonshuishouden die gemakkelijk te (ver)plaatsen is. In totaal komen er twintig tijdelijke woningen voor een periode van maximaal vijftien jaar. Fleur Imming: ,,Het project past binnen de doelstelling van de gemeente en UWOON om de druk op de woningmarkt te verminderen. Ik ben trots op de samenwerking met betrokken partijen en kijk uit naar het eindresultaat.” Wethouder Klappe vult aan: ,,In Ermelo is de woningnood onder deze doelgroep groot. Deze tijdelijke woningen dragen bij aan een oplossing.” Met dit project wordt specifiek ingezet op woningen voor doelgroepen die het meeste last hebben van de lange wachttijd voor een sociale huurwoning.


Unieke toewijzing De tijdelijke woningen worden op een andere manier toegewezen dan gebruikelijk is voor een sociale huurwoning. Fleur Imming: ,,Woningzoekenden die reageren op dit project moeten ingeschreven staan op hurennoordveluwe.nl en kunnen vanaf eind januari via een intakeformulier ‘solliciteren’ naar een woning. In dit formulier motiveren belangstellenden waarom zij graag op deze plek willen wonen en wat zij aan het project kunnen bijdragen.” Bij het toewijzen van de woningen wordt specifiek aandacht besteed aan het krijgen van een goede mix van bewoners. Naar verwachting ontvangen de eerste bewoners eind maart 2022 de sleutel van de woning.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie