Ali Akla, hier in actie tegen ACV, kende tegen FC Lisse een goede invalbeurt.
Ali Akla, hier in actie tegen ACV, kende tegen FC Lisse een goede invalbeurt. Theo Aalten

DVS’33 na winst op FC Lisse in hoofdtoernooi KNVB Beker

21 september 2022 om 13:39 Voetbal

ERMELO DVS’33 is door een knappe 0-3 overwinning tegen tweededivisionist FC Lisse gekwalificeerd voor het hoofdtoernooi van de KNVB Beker. De loting is komende vrijdag.

DVS’33, uitkomend in de derde divisie, had nog nooit eerder op bezoek bij FC Lisse gewonnen. De Ermeloërs speelden een prima eerste helft en kwamen al na 7 minuten op voorsprong door Lars van Wetering. De spits werd aangespeeld door Maarten van Dijk en passeerde keeper Cummins in het een tegen een duel.

De Ermeloërs bleven in het vervolg van de eerste helft de betere ploeg. De spelers wisten elkaar door goed positiespel te vinden en veroverden ook snel de bal weer, waardoor FC Lisse geen vat kreeg op de wedstrijd.

Dit lukte na rust beter; FC Lisse kreeg de overhand en DVS’33 doorstond enkele lastige momenten.

Maar met het inbrengen van drie wissels Nijland, Olijve en Akla als frisse krachten kregen de bezoekers weer de controle terug. Na 79 minuten viel de 0-2, weliswaar op curieuze wijze. Een verdediger van FC Lisse schoot de bal tegen Ali Akla aan en via de aanvaller ging de bal tegen de paal. De rebound werd binnengeschoten door Stef Nijland.

Twee minuten later schoot Maarten van Dijk ook de 0-3 tegen de touwen en was de kwalificatie een feit.

KNVB Beker, tweede voorronde: FC Lisse - DVS’33 0-3 (0-1). 7. Lars van Wetering 0-1, 79. Stef Nijland 0-2, 81. Maarten van Dijk 0-3.