Benjamin Roemeon schiet op doel onder druk van Bruce Lücke. (foto: Theo Aalten)
Benjamin Roemeon schiet op doel onder druk van Bruce Lücke. (foto: Theo Aalten) Foto: Theo Aalten

DVS’33 buigt voor VVOG in derby; verval na rust te groot

11 september 2022 om 13:56 Voetbal

HARDERWIJK DVS’33 behaalde tegen DOVO de eerste winst van het seizoen (1-2), maar het goede gevoel kon niet worden vastgehouden in de derby tegen VVOG: 3-1. Aan het eind van de eerste helft hadden de Ermeloërs afstand kunnen nemen, maar de tweede helft was het verval te groot. „We lieten het varen en verloren de grip.”

DVS’33 heeft zijn draai dit seizoen nog niet gevonden. De Ermeloërs scoren moeizaam en ook in Harderwijk werden enkele grote kansen niet verzilverd. Daarvoor betaalde de ploeg van Peter Wesselink de prijs, want VVOG speelde na de 2-1 een gewonnen wedstrijd. Toch was het niet zo dat de Ermeloërs kans na kans kregen, want de Harderwijkse defensie had zijn zaakjes goed op orde. Als er kansen kwamen, gebeurde dat vooral omdat de thuisploeg balverlies leed in de opbouw. Nicky van Hilten dook wel verrassend op na een voorzet van Stef Nijland, maar de rechtsback kon de kopbal geen richting geven. De defensie van DVS keek toe hoe Mitchel Dijkhof vervolgens van afstand VVOG op voorsprong zette.

De goal leidde wel de beste Ermelose fase van de wedstrijd in. DVS’33 heerste het kwartier tot de rust en na de gelijkmaker van Stef Nijland, die een fout van Bruce Lücke afstrafte, had Frank Olijve de 1-2 op zijn schoen, maar Manuel Hoogewoning voorkwam dat. Na rust waren de Ermeloërs in veel mindere doen. Invaller Adriaan Kruisheer kreeg nog wel een grote kans, maar na de 2-1 van Lücke, verdween het zicht op een resultaat. Nicky van Hilten veroorzaakte een strafschop en Jeremy de Graaf besliste het duel: 3-1.

Aanvoerder Tarik Evre pakte een gele kaart en moest na 78 minuten met lichte hamstringklachten naar de kant. „Ik voelde het er bijna in schieten toen ik met De Graaf een duel aan de zijkant had. We moesten gas geven dus hadden we een frisse kracht nodig en kwam Sem de Wit er voor mij in. Het was wel lastig om te zien dat het geloof een beetje weg ebde, we lieten het varen.” Evre vond dat DVS voor rust nog wel de intentie had om ‘erop en erover te klappen’. „VVOG deed de eerste helft weinig, ze schoten een keer op goal en de bal dwarrelde binnen. Wij kregen echt wel wat mogelijkheden. Ik gaf de bal op Stef en hij nam de bal op zijn pantoffel. Frank Olijve kreeg een heel grote vrije schietkans. We waren aan het opbouwen tot we ze naar de keel konden grijpen. Zij waren blij met de rust en voelden de bui hangen. Ze kwamen goed uit de rust, maar werden niet gevaarlijk. Ze lieten ons wat minder in ons spel komen. Het zit nu nog in mijn hoofd waar we dan de grip verliezen.”

Evre vond het pijnlijk dat DVS zich bij een vrije trap liet verrassen. „Als ik een corner wegschoot zei De Graaf elke keer tegen zijn medespelers dat dit hun kansen waren. Ik ben hier heel erg ziek van. Wij hadden het goede gevoel te pakken en dat wilden we doorzetten. We hebben niet het makkelijkste programma gehad, de start is niet ideaal, maar iedereen weet wat deze groep kan. Er is nog geen man overboord.”

Marco Jansen

Benjamin Roemeon ontwijkt een sliding van Jeffrey Snijders, maar de linksbuiten kon zaterdag met zijn dribbels niet het verschil maken.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie