De supporters laten de confettislingers knallen als Adriaan Kruisheer DVS'33 op 1-0 voorsprong heeft gezet in het bekerduel tegen Noordwijk. Foto: Jaap Hop

DVS’33 in grote KNVB Beker

23 september 2021 om 13:14 Voetbal

ERMELO Met een glansrijk bekeroptreden tegen tweededivisionist Noordwijk speelde DVS’33 de stroef verlopen seizoensstart van zich af. Het publiek beleefde een memorabele bekeravond: na 90 minuten stond het 2-2, in de verlengingen werd niet gescoord, maar de Ermeloërs maakten in de strafschoppenserie het verschil: 4-2.

Marco Jansen

De ploeg verdiende met plaatsing voor het hoofdtoernooi ook nog eens tienduizend euro. Voorzitter Aart Goossensen riep na afloop in de kleedkamer dat de spelers het heel goed gedaan hadden voor de club, nadat de spelers een feestje hadden gevierd met de muziek van ‘Zwemmen in Bacardi Lemon’.

,,We komen uit een moeilijke fase en deze overwinning geeft ons een boost. Het teamgevoel was na de winst op Goes (1-2) al goed en voor de sfeer en voor de club is dit helemaal mooi. Het vertrouwen wordt groter’’, sprak Hayri Pinarci, die de beslissende strafschop scoorde. Ook keeper Daan Huiskamp, Tim van de Berg en Adriaan Kruisheer schoten een penalty binnen. De spelers van Noordwijk bezweken onder de druk. Raïes Roshanali schoot in de reguliere speeltijd al een strafschop over en dat werd in de penaltyreeks herhaald door Thomas Reynaers en Sander Bosma. Hierdoor eindigde het in 4-2 en bekerden de Ermeloërs door. Het was ook een revanche voor het seizoen 2018-2019 waar kampioen Noordwijk de Ermeloërs twee keer dwars zat in de titelrace.

Het verschil tussen tweede en derde divisie was af en toe te zien, zoals het eerste kwartier waar de thuisploeg achteruit moest. Maar de Ermeloërs domineerden ook grote fases, zoals in de tweede verlenging. Jonge invallers Eran Turan Yavuz en Matijs Valstar (al na 16 minuten in het veld voor de geblesseerde Stef Nijland) toonden geen ontzag voor hun meer gelouterde opponenten. DVS was gevaarlijk in de omschakeling en kwam voor rust 2-0 voor door Kruisheer en Vloedgraven, na een prachtige slalom van Van Hilten. Noordwijk herstelde in de tweede helft door Toer Bouwman en Emiel Wendt. Valstar, Veenhof en Roemeon misten grote kansen om het in de reguliere tijd af te maken.