Wat at een Romein en hoe smaakt dat? Hoe verschilt het eten van vroeger met dat van nu?
Wat at een Romein en hoe smaakt dat? Hoe verschilt het eten van vroeger met dat van nu? (Foto: Museum Het Pakhuis)

Koken met Romeinen in Het Pakhuis

  Toerisme

Beleef tot en met 18 augustus tijdens activiteiten de geschiedenis van Ermelo in Museum Het Pakhuis. Maak kennis met Romeinen in Ermelo of leer geheime boodschappen ontcijferen. De activiteiten vinden plaats op donderdag 13 augustus, zaterdag 15 augustus en dinsdag 18 augustus.

ERMELO - Alle activiteiten zijn geschikt voor kinderen van ongeveer 7 jaar of ouder. Deze vinden doorlopend plaats in Museum Het Pakhuis op de genoemde data tussen 10.30 uur en 16.30 uur.

Op dinsdag 18 augustus leer je waarom geheimtaal nodig was en hoe je het ontcijfert.

Maak op dinsdag 11 augustus kennis met hoe de Romeinen schrijven – in Museum Het Pakhuis mag je ouderwets schrijven met bijenwas en een wastafeltje. Hoe zou dat gaan?

Wat at een Romein?

Schuif op donderdag 13 augustus aan bij een Romeinse eettafel. Wat at een Romein en hoe smaakt dat? Hoe verschilt het eten van vroeger met dat van nu? Maak kennis met de Romeinse soldaten op de Ermelosche Heide en ontdek wat zij aten. Proef het tijdens Aan tafel! Koken met de Romeinen.

Ga op zaterdag 15 augustus in de leer bij een Romeins legionair tijdens Romeinentraining. Doe mee aan een training tot Romeinse soldaat onder leiding van een strenge centurio. Volg de orders op en ervaar hoe het is om een Romeinse soldaat te zijn.

Geheime boodschappen

Ontcijfer op dinsdag 18 augustus in Museum Het Pakhuis in Ermelo geheime boodschappen. Maak kennis met morsecode en los puzzels op, maar zorg dat de antwoorden niet in verkeerde handen vallen.

Ook na dinsdag 18 augustus vinden regelmatig activiteiten plaats in het museum. Deelname aan de hier genoemde activiteiten kost enkel entreegeld (2,75 tot 4,50 euro). Het is niet nodig voor een bezoek aan het Museum het Pakhuis te reserveren. Bij entree wordt wel gevraagd naar uw contactgegevens voor kortstondige bewaring. Het museum hanteert hierbij het protocol van de Museumvereniging. Volg bij een bezoek de routing en bewaar anderhalve meter afstand.

Openingstijden

Het museum is op dinsdagen, donderdagen, vrijdagen en zaterdagen geopend van 10.30 tot 16.30 uur. Kijk voor actuele prijzen en openingstijden op www.hetpakhuisermelo.nl. Conform het Museumvereniging protocol hanteert Museum Het Pakhuis inmiddels het noteren van contactgegevens van bezoekers. Voor meer informatie of vragen is Museum het Pakhuis telefonisch bereikbaar tijdens openingstijden op 0341-760777 of per e-mail op info@hetpakhuisermelo.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden