Ali Akla maakte tegen Sparta zijn thuisrentree voor DVS'33 en scoorde al na 5 minuten.
Ali Akla maakte tegen Sparta zijn thuisrentree voor DVS'33 en scoorde al na 5 minuten. (Foto: Jaap Hop)

Warme thuiskomst voor Akla bij DVS'33

  Sport

Voor het eerst sinds 29 februari speelde DVS’33 weer een wedstrijd voor eigen publiek. Destijds scoorde Maurice de Ruiter voor Sparta Nijkerk de 0-1 in blessuretijd. In de voorbereiding op het nieuwe seizoen waren de rollen 3 augustus omgedraaid en wonnen de Ermeloërs knap met 5-2.

Marco Jansen

ERMELO - De wedstrijd in een coronaproof setting - publiek op 1,5 meter van elkaar, vrijgehouden stoeltjes op de tribune - trok zo’n 250 louter Ermelose toeschouwers. Zij hadden een weerzien met Ali Akla, na vier jaar terug bij DVS. Bij de oranjes deden oud-DVS’ers De Ruiter en Mike Ahrens mee en beiden troffen de lat.

Voor Sparta het goed en wel door had, stond DVS met 3-0 voor. Rob Diderik was bij alle treffers betrokken door een eigen goal, een overtreding op Ali Akla met strafschop tot gevolg en terugkopbal in de loop van Coen Vloedgraven, die de bal voor het intikken gaf aan Olivier Pilon.

Sparta kwam terug door penalty van De Ruiter, na een fout van Quincy Veenhof. De 3-2 viel na rust door Bryan Burgerhout.

De fris ingevallen jeugdspeler Karim Arzini zorgde voor 4-2 en 5-2. Stef Nijland maakte 20 minuten voor tijd zijn debuut en etaleerde met fraaie passes zijn balgevoel. Ook hij trof nog de lat.

Leuk weerzien

Ali Akla scoorde al binnen 5 minuten 2-0. “Ik kreeg een tik en Olivier pakte de bal op. Ik vroeg of ik de penalty mocht nemen en hij was zo goed om de bal af te geven”, sprak de aanvaller die terugkeek op een leuk weerzien. “Al bij de eerste training kreeg ik weer een fijn gevoel door de mensen om de club heen, van sponsors tot vrijwilligers, die ik van vroeger ken. Dat is leuk en maakt het gezellig. Het voelde na vier jaar IJsselmeervogels als een warme thuiskomst. Ik keek uit naar de eerste thuiswedstrijd. Het was gezellig druk en bij de tegenpartij heb ik met Mike, Maurice en Bryan gevoetbald.’’

Bij DVS zijn alleen Roald de Vries, Daan Huiskamp en Lars Dekker (die destijds mocht meetrainen) over van de oude groep. “We hadden toen ook toppers, maar de selectie is nu nog breder in kwaliteit. Veel posities zijn goed dubbel bezet. Leuk is dat ik nu samen speel met Karim Arzini en Eren Turan Yavuz. Ik ken ze van jongs af aan, ze woonden vroeger in Harderwijk een straat verderop.”

Akla (27) woont nu in Almere. Hij kreeg na een goede start in Bunschoten-Spakenburg in zijn tweede jaar een knieblessure, waaraan hij werd geopereerd. “In mijn derde jaar kwam ik terug maar niet in de basis. Het laatste seizoen had ik tijd nodig om fitter te worden. Dan heb je niks aan een halfuur. Ik zat er dicht tegenaan en toen kwam die corona."

"Ik heb leuke jaren gehad bij de Vogels, maar het plezier werd wat minder. Ik wilde terug naar DVS voor meer plezier. Ik heb minuten nodig om op krachten te komen. Ik zag mezelf weer de ouderwetse sprintjes trekken en duw- en trekwerk doen. Ik heb zeker veel zin in dit seizoen en hoop dat corona niet teveel roet in het eten gaat gooien."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden