Stef Nijland tekent een eenjarig contract bij DVS'33; rechts tc-lid Edmund Mijnheer.
Stef Nijland tekent een eenjarig contract bij DVS'33; rechts tc-lid Edmund Mijnheer. (Foto: DVS'33)

DVS’33 verrast met komst profvoetballer Stef Nijland

  Sport

Hij speelde betaald voetbal bij FC Groningen, PSV, Willem II, NEC, Brisbane Roar, PEC Zwolle en De Graafschap. Stef Nijland (31) uit Deventer is komend seizoen amateur bij DVS’33.

ERMELO - De aanvallende middenvelder scoorde afgelopen seizoen drie keer in 21 wedstrijden voor De Graafschap. Bij de club uit Doetinchem werd zijn contract na twee jaar niet verlengd. Na gesprekken met Edmund Mijnheer en trainer Peter Wesselink was Nijland overtuigd om voor DVS te kiezen. Hij tekent een jaarcontract. 

Goed fit

“Ik ben nog ambitieus, gretig en fit. Het kriebelt om weer het veld op te gaan. Mijn dagindeling wordt anders met drie keer in de week ’s avonds trainen. Ik benader het nog wel als een profvoetballer: ik wil goed fit zijn en belangrijk zijn voor de ploeg.”

Nieuwe fase

Voor Nijland, die 10 augustus 32 jaar wordt, voelt het nog niet als afscheid van het betaald voetbal. “Ik heb zoveel meegemaakt om me heen dat ik weet dat in voetbal nooit iets definitief is. ‘Zeg nooit nooit’, heb ik geleerd. Wel is het tijd voor een nieuwe fase."

"Het is interessant en uitdagend om met veel plezier te beginnen bij DVS. Daar focus ik me volledig op. Voor mij blijft voetbal dit seizoen hoofdzaak. Ik heb me ingeschreven voor het trainersdiploma Uefa C. Ik ben en blijf bezeten van het spelletje.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden