Wekelijks fietsen er meerdere groepen op meerdere niveaus over de weg en door het bos.
Wekelijks fietsen er meerdere groepen op meerdere niveaus over de weg en door het bos. (Foto: )

Wielrennen en mountainbiken in de lift, Veluwse Wieler Vereniging ziet kansen

  Sport

ERMELO - In de wielsportmonitor 2020 is becijferd dat de afgelopen 2 jaar 100.000 mensen gestart zijn met wielrennen of mountainbiken. Een mooi getal en het geeft aan hoe populair fietsen de laatste jaren is geworden.

 De afgelopen maanden is deze populariteit door de coronamaatregelen en de noodzaak tot individueel sporten ook nog explosief gestegen. Fietsen gaan als warme broodjes over de toonbank en menig fietsenmaker heeft de voorraad volledig uitverkocht.

Oproep

Nu de regels versoepelen en er weer in kleine groepjes samen gefietst mag worden, wil de Veluwse Wieler Vereniging (VWV Ermelo) een oproep doen aan alle nieuwe fietsers die onlangs trotse eigenaar zijn geworden van een stalen of carbon ros.

Lid worden

''Word lid van onze prachtige vereniging Waarom? Lid worden heeft vele voordelen. Voordelig clubtenue en je fiets en kleding worden via het lidmaatschap automatisch verzekerd en je krijgt korting op alle NTFU toertochten.''

Naast dat het uiteraard gezellig is om samen te fietsen is er binnen de vereniging veel kennis aanwezig over onder andere mooie routes, fietsonderhoud, hoe je het beste kan trainen en natuurlijk waar de beste koffiestops te vinden zijn.

''Het sociale aspect is belangrijk bij ons.'' Ook met praktische onderwerpen als: hoe zet je een helm op, net boven de wenkbrauwen en niet achter op het hoofd, helpen wij elkaar.

Wekelijks fietsen er meerdere groepen op meerdere niveaus over de weg en door het bos onder leiding van een tourleider die wisselende routes uitzet. ''De deelname is gratis en vrijblijvend en wij zorgen voor een veilige landing in jouw groep.''

Er is voor de mountainbikende dames een damesafdeling die zomers iedere dinsdag in verschillende groepen onder begeleiding het bos onveilig maken. ''Als vereniging hebben wij fietsers van alle niveaus veel te bieden maar het belangrijkst is wat de Veluwse Wieler Vereniging betreft dat samen fietsen de sport nog mooier maakt.''

Bezoek vwv-ermelo.nl voor meer informatie over het lidmaatschap.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden