Lars van Wetering verruilt Nunspeet na twee jaar voor FC Horst.
Lars van Wetering verruilt Nunspeet na twee jaar voor FC Horst. (Foto: Erik de Weerd)

Van Wetering verruilt Nunspeet voor FC Horst

  Sport

Ermelo - Lars van Wetering verlaat Nunspeet na twee seizoenen en speelt volgend seizoen bij FC Horst. De spits (24) uit Ermelo wil bij de tweedeklasser zijn voetbalplezier hervinden.

 ''Begin januari had ik bij Nunspeet aangegeven dat ik nog wel een jaar wilde blijven. Het ging de goede kant op, we stonden in december bovenaan in de tweede periode, maar na mijn ja-woord zitten we weer in hetzelfde schuitje als vorig jaar. Twee jaar achter elkaar degradatievoetbal spelen is niet meer wat ik wil’’, zegt Van Wetering over het terugkomen op zijn besluit.

FC Horst toonde interesse en de Ermeloër, die dit seizoen elf keer trefzeker was in de eerste klasse, kiest nu voor een vervolg bij de tweedeklasser.

''Het is een stap terug, maar ik weet dat ik bij FC Horst heel veel plezier ga hebben. Mijn vrienden Roelof de Groot en Brandon Karangwa spelen er. Van John Martens (tc) en John Martens (trainer) heb ik mooie plannen gehoord. Ze willen gaan bouwen. FC Horst is een club die ook naar de eerste klasse kan. Een jaar bovenin de tweede klasse draaien is leuker. Ik wil aanvallend voetbal spelen in een team dat de tegenstander de baas is. Ik ga niet naar FC Horst om af te bouwen, mijn ambitie blijft het hoogst haalbare. Deze keuze maak ik op gevoel.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden