Op donderdag 20 februari ontving Pauwervoll het tweede damesteam van Jumbo Van Andel-Ormi.
Op donderdag 20 februari ontving Pauwervoll het tweede damesteam van Jumbo Van Andel-Ormi. (Foto: Laura Schreuder)

Pauwervoll voert de ranglijst nog steeds aan en blijft winnen

  Sport

Op donderdag 20 februari ontving Pauwervoll het tweede damesteam van Jumbo Van Andel-Ormi. De wedstrijd werd om 19.30 uur gespeeld in sporthal Calluna Ermelo. Pauwervoll begon de wedstrijd heel sterk.

Ermelo - De thuisploeg maakte nagenoeg geen fouten en pakte direct een voorsprong. Ormi was naarstig op zoek naar gaatjes, maar de Ermelose volleybalsters stonden positioneel altijd op de goede plek. De eerste set was dan ook voor Pauwervoll met 25-11.

Ritme kwijt

De tweede set raakte Pauwervoll het ritme kwijt. Er werden meer fouten gemaakt aan de kant van de thuisploeg en Ormi werd zo in het zadel geholpen. Ondanks het hoge aantal fouten was Pauwervoll toch de sterkere ploeg. Ook de tweede set werd gewonnen met 25-23.

De derde set was een herhaling van de tweede set. Er werden weer veel fouten gemaakt aan Ermelose kant, waar Ormi van profiteerde. Omdat deze set ook de service te wensen overliet, pakte Ormi een voorsprong. Pauwervoll vond geen manier om Ormi weer onder druk te krijgen en moest de derde set dan ook aan de gasten laten: 23-25.

Helemaal kwijt

De vierde set waren de Ermelose volleybalsters het helemaal kwijt. Ormi scoorde veel punten direct uit de service. Wanneer het de thuisploeg wel lukte de service onder controle te krijgen, was er aanvallend niet genoeg overtuiging. Ormi liep al vroeg in de set weg bij de Ermeloërs en Pauwervoll kon dit niet omdraaien. Ook de vierde set werd verloren met 15-25.

Zoals gewoonlijk bij een 2-2 gelijkspel wordt een beslissende vijfde set gespeeld tot de 15 punten. Pauwervoll was ondanks het weggeven van een 2-0 voorsprong erop gebrand de serie overwinningen door te zetten. Met meer geluk dan wijsheid pakte Pauwervoll een voorsprong. Aan beide kanten werden fouten gemaakt, alleen wist de thuisploeg hier beter gebruik van te maken. Uiteindelijk liep Pauwervoll uit en pakte de vijfde set met 15-9.

Pauwervoll voert de ranglijst nog steeds aan, waarbij nummer 2 HSC dames 1 één punt achterstand heeft met twee wedstrijden minder gespeeld.

De eerstvolgende wedstrijd wordt gespeeld op 7 maart tegen VZK dames 1. Deze wedstrijd wordt om 15.00 uur gespeeld in sporthal De Kamphal in Wezep.

Meer berichten

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden