Teamfoto springers 15 februari. (foto: Karoline Middelwijk)
Teamfoto springers 15 februari. (foto: Karoline Middelwijk) (Foto: Karoline Middelwijk)

Eerste plaatsingswedstrijd Trampoline tweede en derde divisie

  Sport

In de Wethouder Balverszaal in Ermelo werd de eerste van drie plaatsingswedstrijden Trampoline in de tweede en derde Divisie District Oost Nederland georganiseerd. Het werd een drukke, maar zeer succesvolle dag voor G.v. Sparta Ermelo. Succes was er voor nieuw gevormde synchroonparen, pas begonnen jonge talenten, maar ook voor springers die al langer aan de top verkeren. Het gebeurde allemaal zaterdag 15 februari.

Ermelo - Bij de derde divisie instappers gemengd sprong de 7-jarige Lynn van Braak voor het eerst een wedstrijd, ze wist zich onverwacht te plaatsen voor de finale en werd daar keurig vierde. De 7-jarige Nadine Middelwijk won haar allereerste zilveren medaille. Synchroon won ze met maatje Marie-Elise van ’t Hof nog een keer het zilver. Wat een kanjers.

Bij de derde divisiepPupillen was het een volle categorie. Voor Sparta kwamen Liecke Koek, Noa Kamphorst en Senna Middelwijk uit. Alleen Senna wist de finale te behalen individueel en nam het goud mee naar huis.

Door een fout in hun oefening eindigde Liecke en Noa als 15e en 16e. Bij het synchroonspringen wisten Senna en Noa nog het brons in de wacht te slepen.

In de tweede divisie senioren sprong Sandra Rakhorst een mooie wedstrijd. Synchroon haalde ze de finale met haar SVOD-synchroonpartner Maureen Fredriks. Daar wisten ze het zilver binnen te slepen.

Brons

In de tweede divisie jeugd was het brons voor Britt Kroon. Samen met synchroonpartner Saffirah Zijlstra behaalde ze ook de bronzen medaille. Juliet Alkema en Jula Arends zetten mooie oefeningen neer, maar scoorden net niet genoeg voor een podiumplaats.

Goud

Merel van de Kamp won het goud in de tweede divisie Junioren en bij het synchroon won zij met haar partner Caro Binnerts ook het goud. Caro won in de categorie Jeugdmeisjes individueel ook goud.

In dezelfde categorie was wat onduidelijkheid over de uitslag van Sofie van Beekhuizen, maar zij behaalde toch echt brons.

NK

Al met al een prachtige aftrap voor de springers van Sparta. Over 5 weken vervolgen zij hun weg naar het NK met de tweede Divisiewedstrijd Oost.

Maar eerst zal een deel van de selectiespringers een gooi doen naar de medailles op de tweede internationale Dutch Trampoline Open in Alkmaar, waar springers van over de hele wereld zullen afreizen.

Meer berichten

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden