Saskia Lieman staat klaar om de strafworp te nemen.
Saskia Lieman staat klaar om de strafworp te nemen. (Foto: Jenny Ringnalda)

Verliezend Dindoa had drie tegenstanders in het veld staan

  Sport

Het was voor Dindoa al voor het begin van de wedstrijd een spannend gebeuren. De uitwedstrijd tegen die Haghe was niet fijn met veel overtredingen. Afgelopen zaterdag in Ermelo was het eigenlijk precies hetzelfde. Voor het publiek was het geen fijne wedstrijd om naar te kijken.

Ermelo - Dindoa had drie tegenstanders in het veld staan; die Haghe, de scheidsrechter en zichzelf. Doordat de scheidsrechter zeer wisselvallig floot, ergerden sommige spelers van Dindoa zich hier aan en konden te weinig focussen op het eigen spel.
Door het verlies van koploper Achilles tegen nummer twee KVA, staat KVA nu bovenaan met 14 punten, Achilles 13 punten en Dindoa en die Haghe allebei 12. Had Dindoa deze wedstrijd gewonnen, dan hadden ze samen met KVA bovenaan gestaan.
De eerste helft van de wedstrijd ging redelijk gelijk op. Na een 0-1 achterstand werd na vijf minuten spelen de stand weer gelijk 2 -2. Daarna was het die Haghe die op voorsprong kwam mede door drie strafworpen die zij toegewezen kregen. Vooral Tom van den Berg had het zwaar in deze wedstrijd. Zijn fanatisme werd door die Haghe behoorlijk misbruikt waardoor er nogal wat overtredingen gemaakt werden. Om wat rust in de ploeg te brengen, zette coach Steven Brink Jonathan van der Beek in. Na een 3-8 achterstand kreeg Dindoa opeens de flow te pakken en scoorde drie maal op rij; 6-8. De ruststand was 7-9. Direct na de rust waren het de gasten die het initiatief namen door uit te lopen naar 7-13.

Dindoa was niet bij machte om deze achterstand binnen korte tijd in te lopen. De wedstrijd bleef zeer fel en ook vanaf de bank van die Haghe werd er behoorlijk geschreeuwd naar de scheidsrechter en de jurytafel. Die Haghe was sterk in de rebound en ving veel schoten van Dindoa af die net de korf mistten. Uiteindelijk kon Dindoa de achterstand terugbrengen tot drie punten en werd de wedstrijd verloren met 18-21.

Scores

Scores Dindoa: Eline Odding 1; Mark Bronkhorst 1; Daphne van den Berg 1; Aniek Odding 2; Kasper Velgersdijk 3; Roy van Boven 3 (2); Tom van den Berg 3; Saskia Lieman 4 (2);

Het tweede

Dindoa 2 deed het stukken beter tegen die Haghe 2 en won de wedstrijd overtuigend na een 9-3 ruststand met 23-10 en zij staan nog steeds bovenaan in de reserve eerste klasse.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden