Finn Kluiver, hier in actie namens VVOG tegen DVS'33, speelt komend seizoen voor de geelzwarten. (foto: Jaap Hop)
Finn Kluiver, hier in actie namens VVOG tegen DVS'33, speelt komend seizoen voor de geelzwarten. (foto: Jaap Hop) (Foto: Jaap Hop)

Kluiver maakt overstap van VVOG naar DVS'33

  Sport

Finn Kluiver, namens VVOG goed voor een assist tegen DVS'33, speelt komend seizoen voor de geelzwarten. Twee dagen na de derby werd bekend dat de linksback de overstap maakt naar Ermelo. Hij heeft VVOG laten weten de aanbieding van de Harderwijkers naast zich neer te leggen.

Ermelo- Kluiver (18) kwam dit seizoen over van FC Twente, waar hij vanaf zijn tiende zeven jaar speelde. Zijn goede spel trok de belangstelling van meerdere clubs. "Ik zag onvoldoende perspectief om bij FC Twente te slagen. Ook woonde ik in een gastgezin en ik wilde liever thuis in Harderwijk wonen'', zegt hij over zijn terugkeer naar de amateurs. Na één jaar VVOG ziet Kluiver DVS'33 als een stap vooruit. ''Eén van de belangrijkste redenen hiervoor is dat er bij DVS drie keer in de week getraind wordt. Ik wil mezelf graag ontwikkelen, wat ik bij VVOG geleerd heb, wil ik in Ermelo graag doorzetten. Maar eerst volledig de focus op handhaving in de derde divisie met VVOG.'' Kluiver was bij VVOG zeker van een basisplaats, maar heeft die garantie niet bij DVS. TC-lid Edmund Mijnheer: ''Finn is een aanvallende linkervleugelverdediger die uitstekend kan voetballen. Hij gaat voorop in de strijd en moet die strijd ook aangaan met Roald de Vries.''

Meer berichten