De 9e editie van het 156-toernooi bij de Ermelose Dart Club werd gewonnen Mark Mazenier (rechts). Links Gert van der Heijden.
De 9e editie van het 156-toernooi bij de Ermelose Dart Club werd gewonnen Mark Mazenier (rechts). Links Gert van der Heijden. eigen foto dartclub

Mark Mazenier wint 156-toernooi van Ermelose Dart Club, kindertoernooi darts in voorjaarsvakantie

6 februari 2023 om 12:00 Sport

ERMELO Afgelopen weekend vond de 9e editie plaats van het 156-toernooi bij de Ermelose Dart Club. Het darttoernooi, dat in café Texsaloon in Ermelo werd gehouden, bestond uit een poulefase en een knockout-systeem. Er gingen 29 darters van start en Mark Mazenier wist de bloedstollende finale te winnen met 5-3.

Vorig jaar was Jonny Teunissen de onbetwiste winnaar van het 156-toernooi bij de Ermelose Dart Club. Dit jaar werd hij in de halve finale door de uiteindelijke winnaar Mark Mazenier uit het toernooi gedart met 5-3. 

‘BLOEDSTOLLENDE FINALE’

In de andere halve finale won Gert van der Heijden van Alfred Willems met 5-4. Na deze twee spannende halve finales volgde een finale tussen Gert van der Heijden en Mark Mazenier. ,,Het mooiste dat je als organisatie in een toernooi wenst, is dat het tot de laatste pijl spannend blijft, en dat was het dit keer zeker. Mark wist deze bloedstollende finale te winnen met 5-3. Hiermee is hij de terechte winnaar van de wisseltrofee 156-Gijs Termaat-Toernooi.”

TOERNOOI TER ERE VAN GIJS TERMAAT

De organisatie is erg tevreden met het verloop van het toernooi. ,,Een leuke opkomst en een goede sfeer. Wat wil je nog meer als je een toernooi ter ere van iemand organiseert?” De dartclub organiseert dit toernooi al een aantal jaren, maar krijgt nog veel vragen waarom ze dit toernooi organiseren. Wedstrijdleider Jeanet van den Bor legt het graag uit. ,,Normaal begin je een wedstrijd met 501 punten, en verschillende clubs organiseren een 170-toernooi. De Ermelose Dart Club houdt een 156-toernooi. Dit darttoernooi is ter ere van de overleden mede-oprichter en bestuurslid Gijs Termaat, die tijdens het overlijden deze hoge finish op zijn naam had staan.”

KINDERTOERNOOI DARTS

Het darten leeft in Ermelo. Daarom gaat de dartclub in de voorjaarsvakantie op vrijdagmiddag 3 maart een kindertoernooi vanaf 6 jaar en een jeugdtoernooi tot 18 jaar organiseren. Iedereen die het dartbord kan raken, is van harte welkom. Tijdens het toernooi wordt er ook een alternatief dartspel gehouden zodat de minder goede darters ook een leuke middag en kans op een prijs maken.  

De senioren vanaf 16 jaar worden niet vergeten want op vrijdagavond 3 maart wordt een koppeltoernooi georganiseerd en op zaterdag 1 april een teamtoernooi. Voor meer informatie mailen naar dartclub@borop4.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie