Marieke Kouwenhoven en haar paard Madonna na het winnen van de tweede plaats op de Gelderse kampioenschappen dressuur in Dronten.
Marieke Kouwenhoven en haar paard Madonna na het winnen van de tweede plaats op de Gelderse kampioenschappen dressuur in Dronten. Het Veluws Ros

Marieke Kouwenhoven met paard Madonna reservekampioen dressuur van Gelderland

30 januari 2023 om 09:48 Sport

ERMELO/DRONTEN Vorige week vonden de Gelderse kampioenschappen dressuur voor paarden plaats in Dronten. Marieke Kouwenhoven en haar paard Madonna sleepten een tweede plaats in het eindklassement in de wacht en kwalificeerden zich daarmee voor de Nederlandse kampioenschappen in Ermelo op 24 februari.

Het Veluws Ros hadden twee ruiters zich hiervoor weten te selecteren en mochten zij de rijvereniging vertegenwoordigen. Marieke Kouwenhoven reed mee in de klasse B met haar paard Madonna en Barbara Modderman met haar paard Nadal in de klasse L1. Beiden hebben een mooie proef laten zien welke beoordeeld werden door twee jury’s. Dit resulteerde voor Marieke Kouwenhoven en haar paard Madonna in een tweede plaats in het eindklassement met 65,75% score. Hiermee mag zij zich reservekampioen van Gelderland noemen en plaatste zij zich tevens voor de Nederlandse kampioenschappen (NK). Het NK wordt verreden op het KNHS in Ermelo op 24 februari.

Barbara Modderman viel helaas niet in de prijzen. Zij behaalde een negende plek in het eindklassement van haar klasse met een score van 64,75%.

MENWEDSTRIJD

Tevens werd er op zaterdag 21 januari bij het Veluws Ros door de menleden van de vereniging de finale gereden op het onderdeel mennen dressuur voor de Zilveren Pauw en werd er daarnaast ook regulier gestart. 

Koen Wilhelm behaalde een mooie vierde plaats in het eindklassement van de Zilveren Pauw in de klasse L met zijn paard Mariska. In het B dressuur reed Jan van Slooten met zijn tweespan pony’s twee mooie proeven. Deze werden door de jury beloond met respectievelijk 199 en 194 punten, wat resulteerde in twee eerste prijzen. Ook Ciska de Bruin - de Lange reed in de klasse B2 proeven en behaalde met haar enkelspan voor een proef een tweede plaats met 205,5 punten. Woutera van de Kamp- Rozendaal startte in het M en reed eveneens twee proeven. Beiden leverden haar een eerste plaats op met 226,5 en 222,5 punten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie