Jonathan van der Beek viert een treffer na zijn vroege invalbeurt
Jonathan van der Beek viert een treffer na zijn vroege invalbeurt Gertrude de Vries

Dindoa maakt valse start in Maartensdijk

13 september 2021 om 15:45 Sport Deel je nieuws

Na een oefenperiode met veel sterke wedstrijden tegen tegenstanders van formaat kon Dindoa 1, met Hugo van Woudenberg en Marinus van Ommeren als kersverse stuurmannen van het vlaggenschip, vol vertrouwen beginnen aan het seizoen 2021-2022. Deze eerste wedstrijd ging Dindoa op bezoek bij een bekende tegenstandard. Dindoa heeft Tweemaal Zes de afgelopen jaren al vaker getroffen en steeds bleken de twee ploegen aan elkaar gewaagd.

Dit keer haperde de motor van Dindoa echter bij de start. Of beter gezegd, de motor sloeg af. Waar Tweemaal Zes furieus begon met vijf doelpunten in de eerste zes aanvallen, kregen de Ermeloërs het maar niet voor elkaar om de eerste competitietreffer van het seizoen te maken. Ook twee strafworpen konden de ban niet breken. Veteraan Jonathan van der Beek kwam al vroeg binnen de lijnen om het tij te keren en uiteindelijk, na ruim tweeëntwintig minuten spelen scoorde Dindoa voor het eerst. De stand was toen echter al 8-1 en de uitploeg stond voor een loodzware opgave.

Na de Ermelose openingstreffer begon de motor met hervonden energie wat beter te draaien. Na de rust brachten de gasten met nog ruim achttien minuten op de klok het verschil terug naar vier (14-10). Alles leek weer mogelijk, maar de thuisploeg toonde veerkracht en bezweek niet onder de aanvallende impulsen van Dindoa. Het verschil werd teruggebracht naar zes en de daaropvolgende treffers van de gasten werden snel gepareerd met een tegengoal. Uiteindelijk moest Dindoa, dat geen schim was van de ploeg die het in de voorbereiding steeds was, genoegen nemen met een pijnlijke en onnodige 18-14 nederlaag.

Gelukkig gaat de cliché van ‘Het seizoen is nog lang’ voor de Ermeloërs in dit geval zeker op. In een op het eerste oog onvoorspelbare poule volgen nog vele mogelijkheden om punten te pakken. Komende zaterdag 18 september is de eerste kans al. Dan speelt Dindoa tijdens de startdag in eigen huis als slot van een prachtige korfbaldag met veel mooie wedstrijden tegen KVA 1. Die ploeg uit Amstelveen won haar eerste wedstrijd tegen ASVD overtuigend, dus Dindoa is gewaarschuwd. Echter geldt ook voor deze tegenstander dat de confrontaties vaak spannend zijn, dus het belooft een mooie korfbaldag te worden op De Zanderij.