Gyovai (rechts) weert een aanval af.
Gyovai (rechts) weert een aanval af. (Foto: Emmie Beijlen)

Zilver voor Lilla Gyovai op jeugd NK schermen

  Sport

ERMELO - Zaterdag 8 en zondag 9 juni heeft een grote afvaardiging van Fencing Ermelo deelgenomen aan het jeugd NK schermen in Alkmaar. Blikvanger was Lilla Gyovai die een zilveren medaille won.

Zaterdag begon de dag met Rens, die zijn poule goed deed. Na een vrijstelling wist hij zijn kwartfinale niet te winnen en werd zesde.

Daarna was het de beurt aan zes jongens en meisjes cadetten van Fencing Ermelo. Zeb en Noah schermden hier een categorie hoger. Zij schermden niet slecht maar strandden toch in hun eerste eliminatieronde. Tristan begon stroef maar wist toch een goede plek op het tableau te bemachtigen. Arnout won in zijn poule al zijn partijen. Beide jongens begonnen voortvarend aan de eliminaties en wisten enkele rondes te overleven. Voor Tristan viel het doek bij de top 16, Arnout wist zich naar de kwartfinale te schermen maar was daar niet opgewassen tegen de gedoodverfde favoriet.

Bij de dames begonnen Lilla en Malika allebei met een goede poule, waarna ze elkaar troffen in de kwartfinale. Lilla trok met minimaal verschil aan het langste einde: 15-14. Lilla wist hierna ook de halve finale te winnen met opnieuw 15-14 en mocht na een verliespartij in de finale het zilver in ontvangst nemen.

Op zondag mocht Zeb in zijn eigen categorie schermen. Hij startte goed met slechts één verliespartij in zijn poule. Hij had daardoor een goede uitgangspositie. Hij kwam na een vrijstelling in de achtste finale een stugge tegenstander tegen en wist zich hier niet langs te schermen.

Bij de jongens junioren deden Arnout en Tristan een categorie hoger mee om zich voor te bereiden op komend seizoen. Maxim was dit jaar voor het eerst zelf junior. Dat het niveau dicht bij elkaar lag bleek wel uit de pouleresultaten, met kleine overwinningen en verliespartijen. In de eliminaties viel het doek al snel voor Arnout, hij kreeg geen grip op zijn tegenstander en verloor 15-8. Tristan maakte het spannender, hij won 15-13. Maxim maakte het niet spannend, hij won 15-1. Een ronde later viel voor Tristan het doek, terwijl Maxim clubgenoot Veenenbos, uitkomend voor FC Almere, uitschakelde. In de kwartfinale was ook Maxim uitgeschermd, hij kwam net tekort voor een medaille.

Bij de meisjes junioren waren het opnieuw Lilla en Malika die de clubkleuren mochten verdedigen. Malika schermde een degelijke poule, Lilla deed het zelfs erg goed. Voor het tableau maakte het niet veel uit. Beide dames strandden in de kwartfinale.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden