Jack van Santen en Nick Hoogebeen ruilen  prachtige shirts met speciale teksten van DVS'33 Ermelo en de KNVB. (Foto: John Martens)
Jack van Santen en Nick Hoogebeen ruilen prachtige shirts met speciale teksten van DVS'33 Ermelo en de KNVB. (Foto: John Martens)

DVS’33 zwaar onderuit tegen FC Lisse

15 december 2019 om 15:56 Sport

DVS’33 Ermelo heeft een beschamende 6-0 nederlaag geleden in de uitwedstrijd tegen FC Lisse. De Ermelose derde divisionist behoudt met 32 uit 15 duels weliswaar de tweede plaats op de ranglijst, maar heeft inmiddels een achterstand van 10 punten op Sparta Nijkerk, dat met 1-4 won bij ONS Sneek. DVS’33 Ermelo hervat na een korte winterstop de competitie op zaterdag 11 januari 2020 met een thuiswedstrijd tegen Odin’59, dat dankzij een 1-4 overwinning bij VVOG de Ermelose ploeg tot op één punt is genaderd. Op dinsdag 7 januari speelt DVS thuis een oefenwedstrijd tegen hoofdklasser NSC Nijkerk.

Bram Burggraaff

ERMELO - DVS begon nog wel goed aan de wedstrijd en was dichtbij een treffer, maar een kopbal van Basil Camara belandde via de hand van doelman Erik Cummins op de lat. Na een kwartier opende Tom Duinkamp de score voor FC Lisse, dat na de 1-0 heer en meester was. Nog voor rust profiteerde de thuisploeg van een fout in de Ermelose defensie en kwam op een 2-0 voorsprong door een doelpunt van Ayoud Ait Afkir. De Ermelose ploeg begon nog aardig aan de tweede helft, maar toen Kubilay Köylü 3-0 scoorde na een blunder van doelman Daan Huiskamp was de wedstrijd beslist. Halverwege de tweede helft liep de thuisploeg verder uit door de tweede treffer van Ton Duinkamp en even later werd het nog erger voor DVS, toen Jeffrey Perez Stoof uit een hoekschop de 5-0 inkopte. In de slotfase bepaalde Oussama Siali de eindstand op 6-0 voor FC Lisse, dat ondubbelzinnig revanche nam voor de blamerende 9-1 nederlaag, die het vorig seizoen leed in Ermelo.

Shirtje ruilen

Op 8 december 1889 richtte Pim Mullier de Nederlandschen Voetbal- en Athletischen Bond (NVAB) op. Zijn doel was om zoveel mogelijk Nederlanders te laten voetballen. Bijna 130 jaar later heeft de voetbalbond ruim 1,2 miljoen leden en is het volkssport nummer één. De KNVB staat daarom dit seizoen stil bij de viering van 130 jaar georganiseerd amateurvoetbal. Zij organiseren het project ‘Shirtje Ruilen, waarbij een speciaal door de KNVB samengesteld shirt wordt geruild met het shirt van een voetbalvereniging.

John Martens

Het patroon van het KNVB-shirt bestaat uit een samenspel van vormen en verdelingen, die ook terug zijn te vinden op de shirts van alle amateurverenigingen. In dit kader werd DVS’33 Ermelo benaderd om van shirt te ruilen met de KNVB. Het contact werd gelegd via oud-DVS speler en trainer John Martens. Hij is hoofdtrainer van VVOP in Voorthuizen en in zijn team speelt ook KNVB-medewerker Nick Hoogebeen, die in de bestuurskamer het shirt kwam ruilen. Met medewerking van Herman Kruse had DVS’33 ook een shirt met speciale tekst voor de KNVB ontworpen Via bijgaande link is meer informatie over het project ‘Shirtje Ruilen’ te lezen: https://www.knvb.nl/over-ons/over-de-knvb/130-jaar-voetbal

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie