<p>Voorzitters Ton Roskam (businessclub) en Aart Goossensen (vereniging) verwachten pas na de winterstop weer competitievoetbal bij DVS'33.</p>

Voorzitters Ton Roskam (businessclub) en Aart Goossensen (vereniging) verwachten pas na de winterstop weer competitievoetbal bij DVS'33.

(Foto: Marco Jansen)

DVS’33: ‘Pas na de winterstop weer voetballen’

  Sport

DVS’33 zag 10 oktober de derby tegen VVOG niet doorgaan vanwege corona bij de Harderwijkers en ook het KNVB-duel met Willem II werd uitgesteld. Inmiddels liggen alle competities stil. Voorzitters Aart Goossensen (vereniging) en Ton Roskam (businessclub) beschouwen de situatie. “De algemene verwachting is pas medio januari weer voetballen.”

Marco Jansen

ERMELO - Het BC-bestuur had een sponsortent gehuurd die aan de normen voldoet en nam daarbij een zeker risico. “Dat deden we voor een jaar, niet wetende hoe lang het goed zou gaan en nu blijkt dat half oktober de stekker er weer voor een tijdje uit gaat”, aldus Roskam. De tent zat tegen Excelsior’31 en VVSB vol met 125 mensen. “Het zou raar zijn richting onze sponsorgroep om de tent nu weer weg te halen. We wisten dat 2020 en 2021 een raar jaar zou worden. Dus houden we hem op zijn plek, waarbij partner Ronald Pul en de eigenaar van de tent ons tegemoet zijn gekomen. Zodat we er klaar voor zijn als we weer mogen voetballen.’’
Goossensen heeft de ledenvergadering van 30 oktober uitgesteld tot november. “Ik snap dat als horeca dicht moet de kantine ook dicht moet. Maar ik had verwacht dat publiek zou mogen komen met een mondkapje voor, aangezien besmetting buiten mits 1,5 meter afstand nagenoeg nihil is.”
Er zijn nog wel activiteiten op het sportpark tot 18 jaar. “De trainingsavonden gaan gewoon door en op zaterdag speelt de jeugd onderlinge partijen. Verder gaat de selectie in groepjes van vier trainen. Senioren mogen ook trainen, thuis omkleden en douchen.”
Dat de derby tegen VVOG niet doorging, kwam de bestuurders niet slecht uit. Roskam: “Zonder publiek is het sfeerloos en een kale bedoeling. Bij zo’n derby moet gewoon publiek zijn.’’ Goossensen: “Buiten 5000 euro entreegeld mis je ook 10.000 euro omzet. Normaal wordt 60 procent van je omzet in januari-juni behaald. Dan nu maar een periode geen voetbal en de derby na de winter, hopelijk met publiek.”
Dan is er ook nog de kwestie rond de KNVB Beker. DVS zou op 27 oktober aantreden tegen eredivisionist Willem II. Nu amateurs de komende vier weken niet in teamverband mogen trainen, heeft de KNVB laten weten de opzet aan te passen. Het duel wordt nu verplaatst naar 1 of 2 december. Maar als de amateurs dan nog steeds niet kunnen deelnemen, is het uitgangspunt van de bond dat ze worden uitgesloten en de BVO doorgaat. Goossensen gaat in protest en heeft de Coöperatieve vereniging 2e en 3e divisie (CVTD) gemaild. “Als amateurs zijn we afhankelijk van de profs omdat we in hun competitie meedoen, maar nu worden we niet serieus genomen. Individueel krijg ik niks voor elkaar, maar het gaat om zeven amateurclubs, die dan aan de kant worden geschoven. Normaal krijgt een club 10 mile van de bond bij spelen van de eerste ronde. Daar gaan nog kosten vanaf, zoals het betalen van 1000 euro voor de bus van Willem II. Speel je helemaal niet, krijg je niks, dus willen we financieel wel gecompenseerd worden.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden