<p>Lars van der Velde die voor het eerst in de basis van Dindoa 1 stond. (foto: Jenny Ringnalda)</p>

Lars van der Velde die voor het eerst in de basis van Dindoa 1 stond. (foto: Jenny Ringnalda)

(Foto: )

Weinig doelpunten voor korfballers: glad veld en koude handen

  Sport

ERMELO - Dindoa wint onder bizarre omstandigheden va Antilopen; 10-7. Dindoa 2 speelde tegen Antilopen 2 en in het begin van de wedstrijd scheen de zon nog en in de tweede helft begon het te regenen. Dindoa 2 won met 19-15 van Antilopen 2.

Toen Dindoa 1 begon hoosde het behoorlijk en het bleef de hele wedstrijd doorregenen. De spelers waren kletsnat en ook de kou deed beide partijen geen goed. Antilopen kwam al gauw op een 0-2 voorsprong en het duurde 11 minuten voor Kasper Velgersdijk voor Dindoa de 1-2 scoorde.

Lars van der Velde stond in de basis van het eerste en hij speelde een geweldige wedstrijd met veel onderscheppingen en goede rebounds.

Gelijkmaker

Halverwege de eerste helft scoorde Lars de gelijkmaker; 2-2 door een kleine kans te benutten onder de korf. Na de 2-2 werd het 3-3 en toen 3-4 waarna Dindoa een vrije worp kreeg en de coach Herman Egberts Sam van der Beek inzette om de vrije bal te nemen. Dit was een zeer goede wissel want Sam scoorde de vrije bal en het werd 4-4. Daarna waren er nog twee minuten te spelen waarin Daphne van der Berg en Ruben de Vries een vrije bal en strafworp benutten waardoor de thuisploeg met een 6-4 voorsprong de rust in ging.

Tweede helft

In de tweede helft scoorde Aniek Odding de 7-4 waarna Antilopen terugkwam tot 7-6. Toen was het weer Ruben de Vries die Dindoa deed uitlopen tot 8-6. De gasten kwamen terug tot 8-7 wat de spanning langs de lijn, zonder publiek, weer deed toenemen.

Laatste minuten

In de laatste twee minuten was het Dindoa dat scherp speelde en Daphne en Tom van den Berg scoorden allebei waardoor Dindoa een belangrijke winst binnenhaalde; 10-7. Zelden dat Dindoa zo weinig doelpunten maakte maar dat had vooral met de regen en de kou te maken.

Scores

Scores Dindoa: Kasper Velgersdijk 1; Lars van der Velde 1; Sam van der Beek 1; Aniek Odding 1; Daphne van den Berg 2; Tom van den Berg 2; Ruben de Vries 2.

Corona

Volgend weekend speelt Dindoa uit tegen Unitas maar de vraag is of de wedstrijd wel doorgaat want Unitas 1 en 2 hebben op zaterdag 10 oktober hun wedstrijden afgezegd vanwege een Corona geval binnen de selectie.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden