<p>Seizoenskampioen Rick Vierhout.</p>

Seizoenskampioen Rick Vierhout.

(Foto: eigen foto dartclub)

Rick Vierhout E.D.C. seizoenskampioen darts 2020

  Sport

ERMELO - Na een spannend seizoen waarbij Jonny Teunissen en Rick Vierhout hard moesten strijden om de eerste plek mocht de plaatselijke dartclub de wisselbeker overhandigen aan Rick Vierhout. Tijdens het seizoen werd de competitie in maart abrupt afgebroken. Maar eindelijk kon de nieuwe kampioen de felbegeerde beker in ontvangst nemen.

 De Ermelose Dart Club speelt elke maandagavond in pool- en dartscafé Texsaloon. Het seizoen begon in september en de heren kwamen na een paar avonden al los te staan van de overige darters. Jonny Teunissen, de clubkampioen van vorig jaar, moest echter in Rick Vierhout zijn meerdere erkennen. Hij mocht dan ook de wisselbeker inleveren en toezien dat Rick als seizoenskampioen 2019-2020 deze beker aankomend jaar in beheer heeft.

Ondanks het korte seizoen kijkt de dartclub op een geslaagde periode terug. Tijdens de lockdown was er geen darten op locatie maar een aantal leden bleven wel in vorm door mee te doen aan het lockdowndarten dat door “0341 activiteiten” werd georganiseerd.

Rick Vierhout is eerste met 145 punten en Jonny Teunissen is tweede met 134 punten. Derde is Jasper Stam met 126 punten. De hoogste finish is uitgereikt aan het jongste lid van de dartclub, Peter Bakker had deze gewonnen met een finish van 156 punten. De meeste 180ers werden door Jonny Teunissen gegooid. En de beste dame van het seizoen werd Negesty Spier.

De dartclub begint weer met een nieuw seizoen. “We spelen natuurlijk niet op topniveau want iedereen die het dartbord kan raken, is bij onze club welkom. We hebben zowel bondsdarters als recreantdarters die beiden fanatiek darten. Maar daarnaast is het natuurlijk ook een avondje uit voor alle leeftijden waarbij sociaal contact een zeer belangrijk onderdeel van is. “ aldus de organisatie.

Door de anderhalve meter regel zijn het aantal darters dat op de competitie avond mee kunnen doen wel verminderd. En daarnaast zijn een aantal leden die vooralsnog even niet meedoen. “Maar dat komt wel goed, de darters geven zelf aan dat ze straks wel weer meedoen, dus de dartclub blijft actief organiseren. Nieuwe leden vanaf 16 jaar zijn van harte welkom.

De Ermelose Dart Club heeft naast de seizoenswinnaars ook haar aftredende bestuurslid Johan van den Bor in het zonnetje gezet. Hij was vanaf de oprichting van de club bestuurslid, heeft afgelopen jaar nog een prijs voor vrijwilliger van het jaar van de gemeente Ermelo in ontvangst mogen nemen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden