<p>Ellen Haverkamp in actie voor Dindoa tegen Tweemaal Zes (19-18). &quot;Ik merk dat ik in 2 jaar niet zo fanatiek gebald heb.&quot;&nbsp;</p>

Ellen Haverkamp in actie voor Dindoa tegen Tweemaal Zes (19-18). "Ik merk dat ik in 2 jaar niet zo fanatiek gebald heb." 

(Foto: Gertrude de Vries )

Na Ethiopië en VS aan de bak bij Dindoa

  Sport

ERMELO - Ze was twee jaar gestopt bij Dindoa 1, maar in de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen liet Ellen Haverkamp zien dat ze terug is van weggeweest. Met vier doelpunten was ze belangrijk bij de 19-18 winst op Tweemaal Zes. “Ik heb mijn ritme weer een beetje gevonden.’’

Marco Jansen

 “We kregen het niet cadeau en moesten echt vechten voor de winst. Het was heel spannend. Ik hou wel van die spanning, dat fanatisme, maar ook het teamgevoel en de gezelligheid’’, kijkt de Ermelose (23) terug op haar rentree in de hoofdmacht.

Haverkamp was basisspeler bij Dindoa toen ze zich in de zomer van 2018 afmeldde bij de selectie. “Voor mijn studie Human Resourches Management wilde ik verdieping en daarvoor naar het buitenland. Voor mijn afstuderen ben ik een aantal weken naar Ethiopië gegaan en heb daar voor de ontwikkelingsorganisatie Cordaid gewerkt. Ik had ook een beurs gewonnen en heb van september-december 2019 International Business in California (Amerika) gestudeerd. In het buitenland leer je toch meer. Je gaat uit je comfortzone, maakt internationale contacten en verbetert je Engels’’, zegt Haverkamp, die in 2017 ook al vier maanden naar Canada was geweest.

In januari ging ze weer korfballen bij Dindoa in het vierde om weer balgevoel te krijgen en mocht af en toe meedoen in het tweede. “Toen ik in Amerika was, wist ik al dat ik weer terug wilde. Ik heb een mooie tijd gehad en veel gezien, maar nu is het goed om in Nederland te blijven. Ik wil er bij Dindoa vol voor gaan en dat heb ik ook aan Saskia en Uulke van de tc verteld’’, verzekert Haverkamp, die sinds februari als personeelsadviseur bij accountantskantoor De Jong & Laan werkt.

Dindoa voelt weer als thuiskomen voor Haverkamp. Er waren bovendien weinig wisselingen in de jonge selectie. Alleen de trainers waren nieuw. ‘’Ik ging echt wel voor één en wilde mezelf bewijzen. Ik moest er echt voor vechten om een plekje te krijgen en heb in de coronatijd gefitnesst en hardgelopen. 29 augustus werd bekend dat ik er bij zit. We spelen nu vijf om vijf en ik ben dankbaar voor de kans die ik na twee jaar weer krijg.”

Het spelen in de overgangsklasse valt haar niet tegen. “Ik merk wel dat ik twee jaar niet zo fanatiek gebald heb. Mijn handelingssnelheid, het snel doorpassen en schieten, is wat achteruit gegaan. Dat moet je weer trainen. Mijn afronding is nu weer aardig op niveau. Ik begin weer aardig in een ritme te komen. Ik wil dit jaar weer helemaal terug naar mijn oude niveau en daarna beter worden. Ik moet meescoren met de hoofdaanvaller en ook dienend spelen in de aangeef. Die combinatie vind ik leuk.”

Dindoa zit op het veld in de overgangsklasse B. “Het is geen poule waarin we kampioen kunnen worden. Unitas is wat dat betreft een level hoger. De oefenwedstrijd tegen hun was wel een fijne wedstrijd om er in te komen. In de derby (17 oktober) moeten we knallen en hebben we niks te verliezen. Wij moeten elke wedstrijd met z’n allen vechten en zien dat we handhaven.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden