<p>Naomi Hackenitz lost een schot. (foto Henk ter Haar)</p>

Naomi Hackenitz lost een schot. (foto Henk ter Haar)

(Foto: )

Dindoa mist durf en creativiteit in de aanval tegen Wit Blauw Kampen

  Sport

ERMELO - Dat zou de eerste wedstrijd van het seizoen voor Dindoa zijn maar vanwege een coronabesmetting bij één van de spelers is de wedstrijd uitgesteld en werd deze dinsdagavond de 15e september in Kampen gespeeld.

Helaas voor Dindoa missen zij een aantal dames die ziek of geblesseerd zijn. Zo kon Saskia Lieman nog steeds niet meespelen vanwege de blessure die zij afgelopen zaterdag op opliep. Dat scheelt voor de Ermeloërs een goede schutter en een goede rebound.

Matige verlichting

Dindoa had dinsdagavond last van de matige verlichting op het veld bij Wit Blauw; dat maakte het moeilijk om de afstand tot de korf goed in te schatten. De thuisploeg was ook feller en agressiever in de aanval waardoor Dindoa al snel op een behoorlijke achterstand kwam. De Kampenaren kwamen soms hard in onder de korf en de scheidsrechters beoordeelden dat als verdedigende fouten waardoor Wit Blauw al 5 strafworpen in de eerste helft kreeg.

Gemis

Dindoa had best wat meer durf moeten tonen en meer creativiteit in de aanval. Veel aanvallen van Dindoa bestonden slechts uit één doelpoging omdat Wit Blauw beter en feller was in de rebound. In de rust stond Wit Blauw al ruim voor op Dindoa met een stand van 12 – 6.

Niet spannend

De tweede helft speelde Dindoa wel beter dan de eerste helft maar kwamen niet echt dichterbij de tegenstander om de wedstrijd spannend te maken. Na tien minuten spelen in de tweede helft hadden de Kampenaren al een voorsprong van acht punten; 18 – 10.

Toen kwam Dindoa wel weer iets terug en scoorde in de tweede helft meer dan Kampen. De thuisploeg had 12 doelpunten in de tweede helft en Dindoa 14. Helaas voor de Ermeloërs leverde dit geen overwinning op.

Doelpunten

Scores Dindoa: Mark Bronkhorst 1; Ruben de Vries 1; Ellen Haverkamp 1; Jorik Velgersdijk 2; Kasper Velgersdijk 2; Naomi Hackenitz 2; Tom van den Berg 5; Aniek Odding 6.

Overtuigende winst

Dindoa 2 speelde ook in Kampen en won op overtuigende wijze van Wit Blauw 2 met een schitterend doelsaldo van 14-24.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden