Door de gemeente Ermelo wordt ruim 37.000 euro beschikbaar gesteld voor het opstellen van een visie voor de agrarische enclaves op de Veluwe.
Door de gemeente Ermelo wordt ruim 37.000 euro beschikbaar gesteld voor het opstellen van een visie voor de agrarische enclaves op de Veluwe. Pixabay

Gemeente Ermelo stelt krediet beschikbaar voor opstellen toekomstvisie agrarische enclaves Veluwe

20 maart 2023 om 17:00 Politiek

ERMELO Door de gemeente Ermelo wordt ruim 37.000 euro beschikbaar gesteld voor het opstellen van een visie voor de agrarische enclaves op de Veluwe en de voorbereiding van de maatregelen die de enclave leefbaar en toekomstbestendig moeten maken.

Het gaat om de samenwerking van de gemeenten Ermelo, Nunspeet, Barneveld en Apeldoorn die onder de noemer GEUS aan de visie werken.

VERANDERINGEN

Juist de agrarische sector, omsloten door kwetsbare Natura 2000-gebieden en met een fors aandeel intensieve veehouderij, gaan door het stikstofbeleid flinke economische en daarmee ook maatschappelijke veranderingen tegemoet.

ANDERHALF MILJOEN

In totaal is er een financieringsbedrag van 1,5 miljoen euro nodig. Het leeuwendeel komt voor rekening van Europa en de provincie. De vier deelnemende gemeenten moeten gezamenlijk 23 procent van de kosten dekken. Het Ermelose aandeel komt uit op het genoemde bedrag van ruim 37.000 euro. 

FINANCIERING PROJECTEN

Opzet is het gebied, middels een lokale actiegroep (LC), de regie te laten voeren voor het beoordelen en toekennen van financiering van projecten die aansluiten op de lokale ontwikkelstrategie en bijdragen aan de ambitie en doelstellingen voor de agrarische enclaves.

Wijnand Kooijmans

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie