Afbeelding
Pixabay.com

CLT-vloeren voor De Dialoog niet te krijgen

24 januari 2022 om 12:45 Politiek

ERMELO Financiële overwegingen waren niet het belangrijkste motief te kiezen voor een andere vloer dan een CLT-vloer voor De Dialoog in Ermelo.


Dat stelt het college van burgemeester en wethouders naar aanleiding van vragen van de ChristenUnie. Die partij vraagt zich af of er geen ander aanbod was te vinden dat voldoet aan de eisen ten aanzien van de klimaatregels, zoals een circulaire vloer.

Volgens het college is de voornaamste reden om af te wijken van de CLT-vloeren het probleem van de levering. Er zijn meerdere partijen die deze vloeren leveren, er zijn echter maar een paar bedrijven die deze vloeren fabriceren. Deze bedrijven hebben allemaal hout nodig als basisproduct en daarvan stagneert de levering enorm. Er was geen leverancier te vinden die de aanvankelijke gewenste vloer kan leveren. Ook ontbreekt het zicht op het moment dat de levering hervat kan worden. Binnen het ontwerpteam zijn, zo voert het college aan, diverse alternatieve mogelijkheden onderzocht.

De keuze voor alternatieve vloeren leidt niet tot een minder duurzaam gebouw, zo stelt het college. Het blijft voldoen aan de hoogst haalbare norm voor gebouwen als De Dialoog. Het besluit een andere vloer te kiezen heeft ook geen gevolgen voor de stikstofruimte bij andere projecten in de omgeving. Er zijn kleine aanpassingen gedaan binnen het oorspronkelijke ontwerp. Maar deze hebben, zo geeft het college aan, geen effect op de circulariteit van de Nieuwe Dialoog.

Wijnand Kooijmans

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie