Afbeelding
Pixabay

Vervanging speeltoestellen

18 januari 2022 om 08:45 Politiek

ERMELO In maart en april wordt begonnen met de vervanging van de noodzakelijke speelvoorzieningen binnen de gemeente Ermelo. Hiervoor is jaarlijks dertigduizend euro beschikbaar waar dit tot 2021 nog veertigduizend euro was.


Door de gemeente wordt vanaf dit jaar een nieuwe procedure gevolgd. In het derde kwartaal wordt de jaarlijkse keuring van de speeltoestellen verricht door een externe partij. Op basis daarvan wordt de vervangingslijst in het vierde kwartaal besproken met de betrokkenen en een planning gemaakt voor de vervanging van speeltoestellen.

Het kan zijn dat daarbij wordt gekozen voor het opnieuw plaatsen van een zelfde speeltoestel. Maar ook kunnen andere opties aan bod komen. Dat is afhankelijk van het budget, beschikbare ruimte en de reeds aanwezige speeltoestellen.

Omwonenden worden uitgenodigd om hun mening te geven over het te vervangen toestel. Naast twee keuzen kunnen zij ook zelf een voorstel doen. Indien suggesties worden gedaan, wordt gekeken naar de haalbaarheid hiervan en vindt eventueel een gesprek met belanghebbenden plaats. Via een infobord in de speeltuin wordt men op de hoogte gebracht van de gemaakte keuze.

In 2021 is er enige stagnatie ontstaan in de uitvoering van het speelbeleid door de wisseling van de wacht binnen het ambtelijk apparaat. De overgebleven gelden worden toegevoegd aan het budget voor dit jaar. Voor onderhoud is jaarlijks 29 duizend euro beschikbaar. De vervangingswaarde van de speeltoestellen binnen de gemeente bedraagt 660 duizend euro. Hiervan is 132 duizend euro bestemd voor plaatsingskosten. Er staan in totaal 350 speeltoestellen.

Wijnand Kooijmans

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie