Afbeelding
pixabay

Pilots voor evenementen op ‘t Weitje

17 januari 2022 om 11:12 Politiek

ERMELO Harde woorden en verwijten. Toch heeft de raad van Ermelo met elf stemmen voor en tien tegen de motie aangenomen die vijf evenementen in de zwaarste categorie toestaat op ’t Weitje in Ermelo. Ingediend door Bart van der Knaap (BurgerBelangen Ermelo), mede namens CDA en VVD.

Volgens Van der Knaap is na de vaststelling van het evenementenbeleid duidelijk geworden dat organisatoren niet met de regels uit de voeten kunnen. En daarmee evenementen verloren gaan voor Ermelo terwijl de doelstelling is bestaande evenementen voor de toekomst te behouden. De bezwaren richten zich tegen de geluidsbeperkingen na negen uur ’s avonds.

Burgemeester Dorine Burmanje gaf aan namens het college van burgemeester en wethouders de motie sterk te ontraden. Besloten is tot twee pilots om te zien wat de gevolgen zijn van evenementen op ’t Weitje. Op basis van de uitkomsten kan het beleid desgewenst worden aangepast. Het gaat naar haar mening niet om statisch maar dynamisch beleid.

Evelien Kars (Progressief Ermelo) is met name verbolgen over de wijze waarop de motie tot stand is gekomen. Zij, maar ook andere partijen, hebben de motie uit de krant moeten lezen. Ze vindt dat de indieners van de motie daarmee niets hebben geleerd van de fouten die in de afgelopen jaren zijn gemaakt en de beterschap die op dat punt is beloofd.

Ook is ze boos over uitspraken van Bart van der Knaap die er op neerkomen dat de motie al een gelopen race was voor behandeling in de raad. Een mening die wordt gedeeld door onder meer Dick Tillema (ChristenUnie) en Frans Snoek (SGP). Ook CDA en VVD vinden de discussie vooraf over de motie niet even fraai maar blijven achter de inhoud staan.

Wijnand Kooijmans

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie