Afbeelding
Pixabay

Voor ‘arme’ gezinnen stijging zorgwekkend

29 november 2021 om 10:36 Politiek

ERMELO De stijgende prijzen zijn zorgwekkend voor gezinnen met een laag inkomen, ongeacht op dit wordt verkregen door loon, een uitkering of het werken als zelfstandige. Dat stelt het Ermelose college in antwoord op vragen van de CDA-fractie.

Wijnand Kooijmans

Inwoners kunnen een beroep doen op energiecoaches om het verbruik te verlagen. De coaches kunnen door middel van onder meer tips en gratis energiebesparende producten ondersteunen bij het verlagen van de energiekosten. Dit traject is vooral bedoeld voor huurders en woningeigenaren die het financieel moeilijk hebben.

Een deel van de problematiek kan ook, zo geeft het college aan, worden verminderd als mensen alle voorzieningen aanvragen waar zij recht op hebben. De gemeente heeft de afgelopen jaren veel geïnvesteerd om het niet gebruiken van voorzieningen tegen te gaan. Het project Geldzorgen in de spreekkamer is ook een belangrijke toevoeging om mensen met geldzorgen op een andere manier te bereiken, namelijk via de huisartsen.

Voor huishoudens met kinderen kan Stichting Leergeld veel betekenen om financiële problemen op te lossen en grotere problemen te voorkomen. Het gaat om ondersteuning van kinderen met te klein ondergoed bij gymlessen. het ontbreken van een warme trui en laarzen met winterweer. Het pakket is uitgebreid met Scapino en Hema-bonnen. Daarnaast worden Bruna-bonnen uitgegeven voor schoolbenodigdheden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie