Afbeelding
Pixabay

Geen toeristenbelasting voor groepen

26 november 2021 om 17:27 Politiek

ERMELO De fractie van de SGP komt in de eerstvolgende raadsvergadering met een voorstel geen toeristenbelasting te heffen voor bezoekers van een groepsaccommodatie in de gemeente Ermelo. 

Wijnand Kooijmans

Door het college van burgemeester en wethouders is het voorstel gedaan 75 eurocent per bezoeker te vragen. Volgens Pieter Stam is de groepsaccommodaties toegezegd dat, in verband met de coronapandemie, over 2021 geen belasting wordt geheven. De raad heeft besloten dat voor 2022 hetzelfde tarief gaat gelden en is door de eigenaren van groepsaccommodaties in de planning voor dat jaar er ook van uit gegaan dat het nultarief blijft.

Volgens Stam moet een zo duidelijk gedane belofte gestand worden gedaan. Hij had het liefst gezien dat zijn voorstel al afgelopen woensdag was behandeld door de raad. De behandeling van het voorstel rond de te heffen belastingen werd echter op verzoek van BurgerBelangen Ermelo uitgesteld. Bart van der Knaap geeft aan dat zijn fractie niet de tijd heeft gevonden het voorstel te bespreken omdat dat pas op de ochtend voor de vergadering hen heeft bereikt.

Wethouder Laurens Klappe gaf aan uitstel weliswaar niet wenselijk te vinden maar dat uitstel aan de andere kant ook niet onoverkomelijk is. Met dertien stemmen voor en acht tegen werd toch tot uitstel besloten. De voorstanders van het direct behandel van het voorstel zijn van mening dat het gaat om het rechtzetten van een gemaakte fout en dat dit niet langer dan strikt noodzakelijk op zich behoeft te laten wachten. Herma van der Weide (VVD): “We willen aangeven een betrouwbare overheid te zijn en zien het liefst vanavond nog de gemaakte fout herstelt.”

Wethouder Laurens Klappe gaf aan dat het college zich nog beraad over een motie waarin is gevraagd of voor 2022 nog een mindere stijging van de onroerendgoedbelasting kan worden doorgevoerd. Het onderwerp komt wat hem betreft pas aan de orde in de kadernota voor 2023.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie