Afbeelding
pixabay

Snel gesprekken over toekomst Groene Zoom

27 september 2021 om 11:44 Politiek

ERMELO CDA en ChristenUnie in de Ermelose gemeenteraad willen dat er snel een gesprek komt om de problematiek en de ontwikkelingen aan de Groene Zoom vanuit Ermelo’s oogpunt te bespreken.

Wijnand Kooijmans

Voor het zomerreces is een eerste beroep gedaan op het college van burgemeester en wethouders dit onderwerp snel op de agenda te zetten. Daarbij is toegezegd dat gekeken wordt of het mogelijk is dit onderwerp op de agenda te zetten. Beide politieke partijen maken zich zorgen over het feit dat daarover tot nu toe geen voorstel is ontvangen.

De haast wordt mede ingegeven door het besluit van de gemeenteraad van Harderwijk de bouw van twintig zogenoemde Small Houses toe te staan. CDA en ChristenUnie vragen zich af wat de gevolgen zijn van dit besluit voor het leefgebied van de das.

Men wil ook weten of er gesprekken met Harderwijk worden gevoerd wat de gevolgen zijn van het genomen besluit voor Ermelo. En welk standpunt het Ermelo’s college hierin inneemt en op welke wijze de belangen van de eigen inwoners worden behartigd.

Beide partijen vragen zich af of de gemeente al beleidsopvattingen en plannen heeft als het gaat om de ontwikkelingen in de toekomst binnen de Groene Zoom. Men wil alsnog een gesprek om de positie van de gemeente Ermelo in deze te bepalen. Eén van de onderwerpen die speelt is de aansluiting van de vierde poot van de Groene Zoomweg op de Horloseweg. Hierover is overleg.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie