Afbeelding
pixabay

Steun voor plannen aan de Beek

13 september 2021 om 14:56 Politiek

ERMELO De plannen van het nationaal hippisch centrum aan de Beek te komen tot een nieuw bestemmingsplan mogen rekenen op de steun van het Ermelose college. Maar worden nu voorgelegd aan de raad in de vorm van een infomemo.

Wijnand Kooijmans 

Het centrum wil de bestemming natuur op een perceel achter het gebouwencomplex verplaatsen naar een strook langs de Staverdense Beek. Hiertoe is door hen, in samenspraak met de Stichting Het Geldersch Landschap en Kasteelen een plan ontwikkeld. 

Ook wil men andersoortige evenementen op het terrein laten plaatsvinden dat alleen hippische activiteiten. Uitgangspunt is dat deze vallen binnen de mogelijkheden van de bestaande evenementen-en natuurwetvergunningen en met gebruik van de huidige voorziening van het centrum. Daarnaast komen er paddocks (dag- en buitenverblijven) voor paarden en de grondstructuur van een deel van de gronden met een agrarische bestemming verbeterd voor het parkeren tijdens evenementen.

Het college stelt als voorwaarde dat een door betrokken partijen gedragen natuurplan wordt opgesteld. Dat geldt ook als het gaat om het plan het gebied landschappelijk in te passen. De provincie en betrokken partijen moeten bovendien een overeenkomst afsluiten over de uitvoering van de ontwikkeling van de natuur. Hierbij moeten ook de omwonenden door het centrum worden betrokken. 

De gemeente zelf geeft aan op dit gebied slechts een bescheiden rol te hebben. Zodra het bestemmingsplan gereed is wordt dit ter inzage gelegd en bestaat voor iedereen de kans in gesprek te gaan met de gemeente en het centrum. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie