Afbeelding
www.pixabay.com

Alsnog wijziging in evenementenbeleid

13 september 2021 om 13:45 Politiek

ERMELO In het evenementenbeleid zijn door het college van burgemeester en wethouders nog enkele wijzigingen aangebracht na de laatste bespreking met de gemeenteraad.

Wijnand Kooijmans

Onder meer is invulling gegeven aan de veel voorkomende vraag van de horeca naar het plaatsen van grote televisieschermen bij voetbalwedstrijden voor het Europees- of het Wereldkampioenschap. Samen met andere bezoekers en Oranjefans naar deze wedstrijden kijken wordt als prettig ervaren.

Het college heeft besloten dat het plaatsen van een groot scherm is toegestaan in de horecagelegenheid of op een vast daarbij behorend terras. In de wintermaanden of bij slechte weersomstandigheden mag hiervoor het terras op de dag van de wedstrijd ook tijdelijk worden voorzien van een tent. Deze moet wel voldoen aan de eisen voor de brandveiligheid van tenten. Voor het plaatsen op een andere locatie is een evenementenvergunning nodig.

Organisatoren van de verplichte inspraak rond een evenement worden verplicht het verslag van deze bijeenkomst binnen een week aan het college aan te bieden. De inspraak geldt als onderdeel van het totale vergunningen proces.

Het college heeft besloten om bij wijze van proef twee evenementen toe te staan in de op één na hoogste categorie. Het geluid mag hier tussen 18 en 23 uur door de week en in het weekeinde 23.30 uur maximaal 75 decibel bedragen. Normaal is 70 decibel toegestaan tijdens evenementen in de avonduren.

De opgedane ervaringen worden tevens onderdeel van de jaarlijkse evaluatie van het evenementenbeleid. Zo nodig wordt het beleid hierop ook aangepast.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie